5 audiotours vol architectuur

In Amsterdam én daarbuiten!

04.01.22 Femke Gerritsma

Audiotours: het ideale medium om je wandeling met architectuur te mixen! Want wat kan je anders tijdens deze winterlockdown? Bekijk de bundeling van onze vijf favoriete aanbieders van audiotours, met een bibliotheek vol luisterverhalen. Het zwaartepunt van de lijst ligt in Amsterdam, maar ook buiten de hoofdstad kom je aan je trekken.

 

Van Amstelstation tot Rokin

Architour biedt maar liefst zes gratis audiotours aan! Ga op pad naar het Amstelstation (een must na de renovatie door officewinhov en Gottlieb Paludan Architects), het Rokin, de Kalverstraat, de Dam, het Damrak of de Nes. Veel weetjes om mee te strooien na afloop!

Ommetje Zuidas

Doe een ommetje Zuidas en kies voor de architectonische route met niemand minder dan stedenbouwkundige Ton Schaap en/of de groene route met stadsecoloog Bas Reussien

Volkskrant Ommetjes

Struin door de 30 audiotours behorend bij de Ommetjes van Volkskrant, en je stuit op heel veel architectuur. Wat denk je van een tour door Nagele, het enige dorp geheel gebouwd volgens de principes van het Nieuwe Bouwen?

Geluidswandelingen

Kies dichter bij huis – als Amsterdammer – voor de bijzondere geluidswandelingen van Soundtrackcity: van de Amsterdamse Schoolsteenklanken tot de alledaagse geluiden in de Jordaan.

Bajeskwartier

Ga mee op een wandeling langs het bouwterrein van de voormalige Bijlmerbajes en ontdek de verhalen van vroeger, nu en straks.

Website by HOAX Amsterdam