AAP awards in een nieuw jasje

11.04.22 Aberson

De Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) viert dit jaar haar vijftiende editie. Een mooie aanleiding om dat te bekronen met geheel nieuw ontworpen awards door Aberson.

Iedereen kent de twee A’s als AAP awards van de afgelopen jaren. Twee losse A’s die samen een setje vormen, zodat zowel de opdrachtgever als architect van het winnende gebouw een deel mee naar huis kan nemen. En het winnende gebouw zelf? Die heeft het nakijken en krijgt geen trofee om mee te pronken. Terwijl het gebouw toch eigenlijk wint… Zoals dat met creaties gaat: goed kan altijd beter en nu steken we de AAP awards dus een nieuw jasje.

Nieuwe rond(j)e, nieuwe kansen

Aberson is sinds 2019 de maker van de awards die worden uitgereikt tijdens de Amsterdamse Architectuurprijs. De nieuwe huisstijl van Arcam en de AAP plus de feestelijke vijftiende editie gaven Arcam en Aberson de gelegenheid om opnieuw na te denken over wat van belang is voor zo’n award. Het is enerzijds een trofee om de winnaars mee te eren, daarnaast moet het passen bij Arcam als initiatiefnemer van de prijs, en het is belangrijk dat het past binnen een circulaire maatschappij waarbij niet zomaar alles (op)nieuw gemaakt wordt. Met deze uitgangspunten zijn we samen gaan brainstormen en ontwerpen met als basis de nieuwe AAP identiteit die ontworpen is door HOAX.

 

We think brick
Aberson

We geven het eindresultaat nog niet helemaal prijs, maar Aberson geeft wel alvast een tipje van de sluier: “we think brick bij Aberson, dus uiteraard is de basis van de awards baksteen. Waarbij we in elke stap van het proces maximaal hebben ingezet op hergebruik van materialen.  Zo gebruiken we vermalen bakstenen als een deel van de grondstof in onze klei voor deze award”.

Meer dan baksteen

Dat Aberson meer is dan een baksteengroothandel laten deze awards mooi zien. Aberson: “Van begin tot eind denken we mee over de wens, het doel en werken we binnen de mogelijkheden die er zijn. Zowel in techniek, vorm als kleur. Baksteen is emotie. Iedere steen is uniek, zoals een vingerafdruk. Dus ieder project, groot of klein zoals deze awards, verdient een unieke benadering.”

De Amsterdamse Architectuurprijs 2022 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, QbiQ Wall Systems en Tarkett

Website by HOAX Amsterdam