Arcam feliciteert Marianne Loof met benoeming tot nieuwe Spoorbouwmeester

02.11.21 Arcam

Op 2 november 2021 maakte ProRail en NS bekend dat zij Marianne Loof benoemen tot nieuwe Spoorbouwmeester. Zij volgt de huidige Spoorbouwmeester Eric Luiten per 1 januari 2022 op. Met Marianne krijgt Bureau Spoorbouwmeester opnieuw een ervaren architect en ruimtelijk adviseur als boegbeeld.

Marianne is een van de founding partners van LEVS architecten in Amsterdam, een bureau met ruim 45 medewerkers onder leiding van vijf partners. Sinds januari 2018 is Marianne voorzitter van het bestuur van Arcam.

Indira van ’t Klooster, directeur Arcam: “Haar strategisch inzicht, ontwerpervaring, netwerk, doortastendheid en innemendheid zijn voor Arcam bijzonder waardevol. We verheugen ons bij voorbaat op de manier waarop ook Bureau Spoorbouwmeester van al die kwaliteiten zal profiteren.”

 

Uit het persbericht:

Als Spoorbouwmeester heeft Marianne de opdracht de directies van ProRail en NS te adviseren over stedenbouw, architectuur, interieur, landschap en grafische vormgeving, monumenten en kunst. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de actualisering, toepassing en doorontwikkeling van het Spoorbeeld: het overkoepelend vormgevingsbeleid van de spoorsector. Als boegbeeld van Bureau Spoorbouwmeester zal zij het Spoorbeeld uitdragen.

 

Website by HOAX Amsterdam