Anke Huntjens (Eigen Haard) nieuwe bestuursvoorzitter van Arcam

31.05.23 Arcam

Anke Huntjens (bestuurder Eigen Haard) is per 1 juli 2023 de nieuwe bestuursvoorzitter van Arcam. Zij volgt Gerard Comello (Partner Lingotto) op als voorzitter.

Anke Huntjens studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Gedurende haar loopbaan heeft zij in verschillende functies gewerkt aan de vernieuwing van stedelijke gebieden zoals de Schilderswijk in Den Haag en de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Begonnen als projectleider bij de gemeente Den Haag en Schiedam vervolgde ze haar werk bij Lieven de Key in Amsterdam en daarna bij Ymere. Tussen 2016-2022 was zij bestuurder van Pre Wonen; een woningcorporatie in de regio Haarlem. Anke is sinds 2023 bestuurslid van Eigen Haard, waar zij samen met Arco Groothedde het bestuur vormt. In het bestuur van Eigen Haard is Anke onder andere verantwoordelijk voor Ontwikkeling & Wonen.

Amsterdam is een voorbeeld van een krachtige, ongedeelde stad. De stad en de regio staan voor grote opgaven en blijven zich ontwikkelen. In de reflectie op de stad en haar opgaven vervult Arcam een belangrijke rol. Ik vind het een eer om hier vanuit het bestuur van Arcam een bijdrage aan te mogen leveren.
Anke Huntjens
Met de komst van Anke Huntjens heeft Arcam (wederom) een volkshuisvester in het hart van haar organisatie. We zijn daar enorm blij mee, gezien de vele sociale, ruimtelijke, technische, politieke en financiële vraagstukken in de woningbouw die op dit moment actueel zijn. Maar bovenal verheugen we ons op de enorme hoeveelheid kennis en ervaring die zij met zich meebrengt, en op haar warme persoonlijkheid.
Indira van ’t Klooster (Directeur Arcam) en Tess Broekmans (bestuurslid Arcam):

Het volledige bestuur bestaat per 1 juli 2023 uit Anke Huntjens (Bestuurder Eigen Haard) voorzitter; Tess Broekmans (stedenbouwkundige/partner Urhahn); Cathelijne Hermans (Associate Director Mobiliteitstransitie Royal Haskoning), penningmeester; Tobias Verhoeven (Directeur Synchroon); Robbert van der Vliet (Advocaat AKDP Advocaten) en Roger Tan (Onafhankelijk strategisch adviseur en bestuurder, o.a. BNA).

Website by HOAX Amsterdam