Arcam verwelkomt VenhoevenCS als nieuwe sponsor

28.02.22 Arcam

Het werk van Arcam wordt ondersteund door subsidiegevers, sponsors, fondsen, partners en particulieren. Sponsors en Arcam hebben een bijzondere relatie, niet alleen een ondersteunende, maar ook een inhoudelijke. In een reeks interviews laten we je kennis maken met nieuwe en langer lopende sponsors.

Wie is VenhoevenCS?

De architecten en stedenbouwers bij VenhoevenCS zijn overtuigd van de kracht van ons vak bij het verbeteren van de leefomgeving. We zijn nieuwsgierig, we hebben een brede kijk op de wereld én we weten verbanden te leggen die ruimtelijk complexe ontwerpen visionair en innovatief maken. In samenwerking met experts uit uiteenlopende disciplines ontwerpen we voor een duurzame, gezonde en vooral sociale toekomst.

Waarom is VenhoevenCS sponsor geworden van Arcam?

De wijze waarop Arcam toegankelijke én kritische programma’s ontwikkelt werkt aanstekelijk. We zien het brede scala en de relevantie van de thema’s die Arcam agendeert en ervaren de verbindende werkvormen.

 

Arcam jaagt het gesprek over het vak en de stad aan
VenhoevenCS

Mooi hoe met taal en beeld discussies worden gefaciliteerd in een steeds diverser gezelschap. Daar doen we graag aan mee. We voelen ons thuis bij het streven naar impact door kennis te delen, ontwerpend te onderzoeken, zinnen te prikkelen en te verrassen.

Met welk Amsterdams project wil je het Arcam-publiek kennis laten maken?

In Amsterdam hebben we twee ontwerpen-in-aanbouw. Als ‘plug-in’ op de OV-knoop van Amsterdam Centraal wordt nu IJboulevard gerealiseerd; een stalling voor 4.000 fietsen, aan de IJ-zijde van het station; (semi)drijvend en onder water. Echt een technisch hoogstandje. Het dak van de stalling is straks de boulevard langs het IJ; tussen de palen die de constructie fixeren, faciliteren we de onderwater-ecologie.

Acht minuten treinen verderop, naast het Amstelstation, ligt AMST; twee woonblokken, ontworpen als MicroCity. Het is een mixed-use ensemble, met in de plint een grand café, foodmarkt, werkruimten en ateliers. Erboven liggen woningen in maar liefst 27 verschillende typen; van studio’s en gezinsappartementen tot woon-werkwoningen en meergeneratiewoningen; 80% is midden-huur. De blokken zijn water-neutraal. De binnenhoven en groene daktuinen zijn de collectieve buitenruimten en voorzien in een gezonde en sociaal sterke stadsbiotoop.

Deze projecten tonen hoe we verleidelijke stedelijke ruimte ontwerpen; bij een OV-knooppunt, met voetgangers en fietsers in de hoofdrol, met een flink aantal functies bijeen en vol natuur. Twee rondleidingen in 2023 voor het publiek van Arcam? Beloofd!

Ook sponsor van Arcam worden?

Sponsors en Arcam hebben een bijzondere relatie, niet alleen een ondersteunende, maar ook een inhoudelijke. Wij gaan met onze sponsors in gesprek om ook inhoudelijk op elkaar aan te sluiten. Door een relatie aan te gaan met Arcam ga je als sponsor ook indirect een relatie aan met het netwerk en publiek van Arcam.

Voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met:

Vincent van Kekerix
Zakelijk Leider
T 020 26 16 662
E vincent@arcam.nl

Website by HOAX Amsterdam