Arcam weer open en live publiek welkom!

25.01.22 Arcam
We mogen je weer ontvangen!

Vanaf donderdag 27 januari 2022 ben je van harte welkom bij Arcam om de tentoonstelling Sub terra te bezoeken. Het is gelijk de laatste week – de tentoonstelling over ondergronds leven en bouwen sluit haar deuren op zondag 6 februari om 17.00 uur – dus grijp die kans en leer alles over de wereld onder je voeten!

Onze evenementen kunnen ook weer plaatsvinden met live publiek. We raden je aan om snel je plek te reserveren bij de gesprekken die wij komende week organiseren in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en om je ticket te kopen voor Winterlezing #4 en #5 live bij Perdu.

Met 1,5 meter afstand en een coronatoegangsbewijs voor al onze activiteiten garanderen we een veilig bezoek.

Bekijk het complete programma via onze agenda of zie onze agendatips hieronder:

Sub terra - t/m 6 februari
Laatste week!

Sub terra verdiept je kennis van het gebruik van de ondergrond door de eeuwen heen en van toekomstvisies op ondergronds wonen, biodiversiteit en het klimaat. Benieuwd wat je te wachten staat? Bereid je dan voor met deze zes tips voor je bezoek.

Ecognosis - t/m 6 februari
Einde aan tijdelijke manifestatie van 1,5 jaar

Hoe zou de wereld eruit zien als de mens er niet (meer) was en de natuur alles (weer) overneemt? Kunstenaarsduo BetweenTwoHands visualiseert dit proces in de installatie Ecognosis.

Sinds het najaar van 2021 heeft BetweenTwoHands een interactieve laag aan Ecognosis toegevoegd. De installatie verandert door de bewegingen en geluiden die je als bezoeker maakt. Wat gebeurt er als je muisstil bent?

Winterlezingen - t/m 10 februari
Live bij theater Perdu!

Tijdens de vijf Winterlezingen bespreken we de eerste gebouwontwerpen voor de Sluisbuurt en reflecteren we op de grotere ambities die daaraan ten grondslag liggen. De eerste twee Winterlezingen zijn reeds geweest, en deze zijn met een livestreamticket terug te kijken. Wil je de lezingen live bijwonen bij Perdu? We hebben een beperkt aantal live tickets beschikbaar voor Winterlezing #4 en #5! Koop nu je live ticket of volg de Livestream en stel je vraag via de chat.

Het nieuwe hybride stadsblok - 1 februari
Livecast én op locatie bij Pakhuis de Zwijger

Bijna ongemerkt is de afgelopen jaren in Nederland een nieuw stadsblok ontstaan: de combinatie van een gesloten bouwblok met daarop meerdere woontorens. Architectenweb organiseert in samenwerking met het Lectoraat Bouwtransformatie van de Hogeschool van Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en MORE Architecture een symposium over dit nieuwe stedelijke blok, onder moderatie van Indira van ’t Klooster.

Salut Sub terra - 3 februari
Avondopenstelling + Livecast én op locatie bij Pakhuis de Zwijger

Slechts enkele weken heeft de huidige tentoonstelling Sub terra haar deuren kunnen openen. En dan is nu al het einde in zicht. Samen met jou maken we er nog een succesvolle laatste week van! Op donderdag 3 februari organiseren we een avondopenstelling en ben je tot 19.30 van harte welkom bi jArcam. Aansluitend nodigen we  je van harte uit bij het afsluitende gesprek over de stedelijke ondergrondse ruimte bij Pakhuis de Zwijger. Met oa. Bjarne Mastenbroek (SeARCH) en fotograaf Iwan Baan.

Website by HOAX Amsterdam