Bekijk en beoordeel de 10 beste gebouwen van 2022 in Amsterdam

Meld je aan voor de publiekjury van de Amsterdamse Architectuurprijs 2023!

20.01.23 Arcam

In mei 2023 reikt Arcam de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) uit voor de 16e keer. Deze prijs voor de architect en opdrachtgever van het beste gebouw van Amsterdam wordt niet alleen bepaald door een vakjury, maar wellicht ook door jou!

We zijn op zoek naar drie betrokken Amsterdamse publieksjuryleden, zonder ervaring in de architectuur. Heb jij interesse in de gebouwde omgeving en ben je benieuwd naar de verhalen achter de nieuwste gebouwen? Meld je dan nu aan als publieksjurylid voor de AAP 2023!

Wie zoeken wij?

Iedereen met een liefde voor architectuur! Het is belangrijk dat je 18 jaar of ouder bent en geen architectuurprofessional bent. Woonachtig, werkend of studerend binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam is ook een voorwaarde voor de deelname. Weinig tot geen ervaring met architectuur is daarentegen zeker geen barrière. Wij zijn juist geïnteresseerd in jouw eigen visie op de gebouwde omgeving.

Jurydag en feestelijke uitreiking

De taak van de publiekjury is om samen in gesprek te gaan en uiteindelijk te beslissen welke architect en opdrachtgever er met de publieksprijs vandoor gaat. Daarom is het belangrijk dat je op 24 maart 2023 beschikbaar bent om de 10 genomineerde gebouwen gezamenlijk langs te gaan. Ook neem je deel aan één van de drie gesprekken in Pakhuis de Zwijger in april en mei. Op 10 mei 2023 vindt de uitreiking van de AAP plaats, waar jij en jouw mede jurygenoten deel van uitmaken!

Ben jij bereidt een kritische blik te werpen op deze eigentijdse gebouwen? Dan is Arcam benieuwd naar jouw stem!

 

Geef je op!

Toegankelijkheid: Arcam spant zich in om iedereen een kans te geven om zich aan te melden voor de publieksjury, waaronder mensen met een fysieke beperking of een neurodivergent brein. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk of speciaal vervoer) nodig om deel te nemen aan de publieksjury, dan zullen wij dat in geval van selectie faciliteren.

Deadline inzending: zondag 26 februari 2023

Bekendmaking selectie naar de inzenders: dinsdag 28 februari 2022

Bekendmaking vak- en publieksjury: eerste week van maart 2023

Gespreksavonden Pakhuis de Zwijger: 25 april, 2 en 9 mei 2023

Uitreiking Amsterdamse Architectuurprijs: 10 mei 2023

 

De AAP 2023 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, dormakaba, JUNG, QbiQ Wall Systems en Tarkett

Website by HOAX Amsterdam