De toekomst volgens.. Studio Valkenier

Tijdlijn Amsterdam 2000-2030

01.06.21 Arcam

Met de Tijdlijn Amsterdam 2000-2030, te zien op de kadeverdieping van Arcam, blikken we terug op projecten en gebeurtenissen die het beeld van de stad bepaald hebben vanaf het jaar 2000. Maar we kijken ook vooruit!

Met de laatste deur, die het decennium 2020-2030 beslaat, kijken we samen met ontwerpers, makers en visionairs vooruit naar de nabije toekomst in woord en beeld. De deur verandert steeds mee met de staande tentoonstelling.

De toekomst volgens... Studio Valkenier
'Closing the Loops'

Voor de afgelopen tentoonstelling EndLESS Amsterdam nodigde Arcam Studio Valkenier uit om de laatste deur te cureren. Architect en mede-oprichter Wouter Valkenier ziet samen met zijn studio een circulair toekomstscenario voor zich:

‘Architectuur in Amsterdam 2030 faciliteert lokale initiatieven die positieve veranderingen teweeg brengen in de maatschappij. Amsterdam is een creatieve broedplaats vol inspiratie waar mens en dier volop van genieten en profitieren. Architecten dienen in staat te zijn om de diversiteit van verschillende leefwerelden met elkaar in contact te brengen. Amsterdam is onafhankelijk van externe energie- en voedselvoorziening en geheel klimaatadaptief. De biodiversiteit groeit met elk nieuw opgeleverd bouwproject.’

De volgende deur..

Wie de nieuwe deur heeft gecureerd voor bij de tentoonstelling Safe Spaces ontdek je in het artikel ‘10 x Doen, Zien, Horen en Lezen in de tentoonstelling Safe Spaces‘.

Website by HOAX Amsterdam