Drie nieuwe bestuursleden bij Arcam

25.01.22 Arcam

Met het vertrek van Marianne Loof (partner LEVS Architecten) die Spoorbouwmeester wordt, en Thessa Syderius (programmamanager Stadsbeheer gemeente Amsterdam), na drie volle bestuurstermijnen, is Arcam op zoek gegaan naar verbreding in de samenstelling van het bestuur. Via een open sollicitatieprocedure met veel enthousiaste reacties zijn drie nieuwe bestuursleden geworven: Tess Broekmans (stedenbouwkundige/partner Urhahn), Marjolijn van Goethem (partner Harbers & Van Goethem) en Cathelijne Hermans (Associate Director Mobiliteitstransitie RoyalHaskoningDHV).

vlnr: Tess Broekmans, Marjolijn van Goethem, Cathelijne Hermans

‘Marianne Loof heeft in de periode van haar voorzitterschap de werkzaamheden van het bestuur en de directie van de stichting gestructureerd en Arcam op enthousiaste en kundige wijze bestuurlijk vertegenwoordigd in de zoektocht naar nieuwe werkmodellen. Thessa Syderius heeft als penningmeester de financiële verslaglegging van Arcam geprofessionaliseerd en is vele jaren het luisterend oor voor de medewerkers van het Arcam-team geweest.'
Gerard Comello
‘Met de nieuwe benoemingen heeft Arcam er drie ervaren en bevlogen professionals bij, die midden in de actualiteit van de grote ruimtelijke (transformatie)opgaven staan. Voor Arcam is dit een mooie stap naar verdere verbreding in onze ontwikkeling als professionele, culturele instelling met een breed aanbod aan programma’s voor zowel de vakwereld als het brede publiek.’
Indira van ’t Klooster (directeur Arcam)

Het nieuwe bestuur bestaat per 1 januari 2022 uit Gerard Comello (Partner Lingotto), voorzitter; Tess Broekmans (stedenbouwkundige/partner Urhahn); Marjolijn van Goethem (partner Harbers & Van Goethem); Cathelijne Hermans (Associate Director Mobiliteitstransitie Royal Haskoning), penningmeester; Tobias Verhoeven (Directeur Synchroon); Robbert van der Vliet (Advocaat AKDP Advocaten) en Roger Tan (Onafhankelijk strategisch adviseur en bestuurder, o.a. BNA). Gerard Comello is per 1 januari de nieuwe voorzitter van Arcam.

 

Over Arcam

Arcam is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. We organiseren programma’s rondom architectuur en stadsontwikkeling. Onze tentoonstellingen, debatten en onderzoeksprojecten zijn toegankelijk, maar kritisch; bewust van de historie, maar altijd met de blik op de toekomst gericht. Met een dynamisch programma speelt Arcam in op actuele thema’s en betrekt daarbij bouwers, ontwerpers en gebruikers. Daarnaast wil Arcam via tentoonstellingen, interventies en publieke evenementen een zo groot mogelijk publiek bereiken om het gesprek over de veranderde stad en regio te verbreden.

Website by HOAX Amsterdam