Najah Aouaki nieuw in de Arcam Programmaraad vanaf 2024

09.01.24 Arcam

Vanaf januari 2024 verwelkomt Arcam econoom en grootstedelijk strateeg Najah Aouaki bij de Programmaraad van Arcam. Daarmee nemen we ook afscheid van sociaal geograaf en journalist Floor Milikowski, van wiens inzicht en kennis we een jaar lang hebben mogen profiteren.

Over Najah

Najah Aouaki is econoom en grootstedelijk strateeg. Met Aouaki Concepts ontwikkelt ze strategieën, concepten en innovatieve projecten gericht op het uitdagen van het huidige economische paradigma en de manier waarop we ons onze toekomst voorstellen – van het initiëren van culturele projecten, het organiseren van gemeenschapsinitiatieven tot het ontwikkelen van strategisch beleid. Aouaki benadert de stad als een levend ecosysteem, de software van de stad zoals zij die omschrijft. Momenteel werkt ze aan de ontwikkeling van een integrale strategie voor welzijns- en welvaartsopbouw voor de stad Amsterdam al, met speciale aandacht voor de arbeidersklasse en gemeenschappen van kleur, als antwoord op de groeiende ongelijkheid, marktkrachten en bevooroordeelde perspectieven die de inclusiviteit bedreigen.

Over de Programmaraad

De programmaraad bestaat uit een diverse groep professionals uit de wereld van de architectuur en gerelateerde sectoren, die Arcam input geeft bij het samenstellen van het programma en meedenkt over de invulling van het programma.

Met deze wisseling van de wacht bestaat de Programmaraad in 2024 uit Wouter Pocornie (architect, stedenbouwkundige en onderzoeker), Judith van der Poel (landschapsarchitect-directeur Niek Roozen Landscape), Pinar Balat (architect-eigenaar Studio Pinar Balat), Khashayar Ghiabi (ontwikkelaar), Annuska Pronkhorst (architectuurhistoricus en partner van Crimson Historians & Urbanists), Thijs Turel (Programmamanager AMS Institute), Peter van Assche (oprichter en architect Bureau SLA) en Najah Aouaki (Econoom en Grootstedelijk strateeg).

Amsterdamse Architectuurprijs 2024

De eerste taak van dit jaar voor de Programmaraad is het kiezen van de tien genomineerden die meedingen naar de Amsterdamse Architectuurprijs 2024.

Om tot de selectie te komen, zal elk Programmaraadslid een top vijf samenstellen uit de lijst met alle opgeleverde projecten in 2023 in de gemeente Amsterdam. De programmaraad bezoekt daarna alle projecten uit de daaruit voortkomende shortlist en komt in februari bij elkaar om de tien nominaties te bepalen. De bekendmaking daarvan vindt plaats in maart.

Website by HOAX Amsterdam