Ontwerpmanifestatie Omgevingsvisie

Voorstelrondje

16.05.20 Arcam

Binnen de Omgevingswet stelt iedere gemeente, dus ook Amsterdam, een omgevingsvisie op. In dit plan geeft Amsterdam haar visie op de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Het omvat onderwerpen als groen, water, energie, economie, gezondheid, cultuur en sociale voorzieningen.

Om ideeën te verzamelen voor de Omgevingsvisie organiseert de gemeente Amsterdam een ontwerpmanifestatie, Arcam verzorgt hierbij het publieksprogramma. Tijdens deze manifestatie in het voorjaar van 2020 werken zes ontwerpbureaus samen met de gemeente Amsterdam en een Meedenktank aan ontwerpvoorstellen voor Stad rondom het centrum, Stad aan het water en Stad aan het landschap en spoor. Aan de hand van filmpjes en voorwerpen willen we je voorstellen aan de zes ontwerpbureaus en de dertien leden van de Meedenktank.

Stad rondom het centrum

Maak kennis met de twee ontwerpbureaus ECHO Urban Design en marco.broekman die elk aan één locatie binnen het scenario van Stad rondom het centrum werken.

Stad aan het water

Maak kennis met de twee ontwerpbureaus MORE + XML en BOOM landscape die elk aan één locatie binnen het scenario van Stad aan het water werken.

Landschapsarchitectenbureau BOOM Landscape met oprichters Philomene van der Vliet en Jan Maas ken je misschien als de mede-initiatiefnemers van het Arcam jaarprogramma 2019, Parlement van de Scheggen.

Stad aan het landschap en spoor

Maak kennis met de twee ontwerpbureaus PosadMaxwan en NLÉ die elk aan één locatie binnen het scenario van Stad aan het landschap en spoor werken.

De Meedenktank
Even voorstellen:

De Meedenktank is er voor reflectie en perspectieven van buitenaf op de ontwerpvoorstellen. Elk van de dertien leden van de Meedenktank heeft een voorwerp ingebracht dat symboliseert waar volgens haar of hem de stad voor moet staan.

De Meedenktank bestaat uit: Coen-Martijn Hofland, Leila Badaou, Sanne Meeder, Antoin Deul, Richard Azijnman, Co Vrouwe, Harco Groen, Jantien de Laaf, Simon van Dommelen, Lourens Burgers, Paul Kist, Sumadi Bambang Oetomo en Rik Rolleman.

Ontdek hun beweegredenen via deze persoonlijke video’s:

Website by HOAX Amsterdam