Op zoek naar inclusie

Mini documentaire met Lyongo Juliana

19.02.21 Arcam

Toen de eerste gesprekken met voormalig Architect in Residence Lyongo Juliana (directeur Caribische Regio bij OZ) plaatsvonden in januari 2020, was het zijn grote wens om alles te documenteren wat er die zes maanden zou gebeuren en dit te verwerken in een eindproduct, een film. Toen wisten we nog niet dat zijn Residency uiteindelijk bijna een jaar zou duren, en dat hij zoveel soorten programma’s zou creëren om zijn onderzoek naar inclusiviteit en diversiteit vorm te geven.

Samen met filmmaker Pim Gelevert, die ook de montage van de zoomsessies voor zijn rekening heeft genomen, heeft Lyongo een indrukwekkende imprint achtergelaten in het architectuurdebat in Amsterdam en hopelijk ook daarbuiten. Zijn verhaal leeft voort via deze veertien minuten durende mini documentaire getiteld ‘Op zoek naar inclusie – in de architectuur’. In de documentaire neemt Lyongo Juliana je mee door Amsterdam en ontdek je vanuit zijn oogpunt de architectonische obstakels die moeten worden overbrugd om van Amsterdam een inclusievere stad te maken.

Op zoek naar inclusie - in de architectuur

Credits
Deze documentaire is gemaakt door filmmaker Pim Gelevert in samenwerking met Lyongo Juliana en Arcam. De documentaire is gefinancierd door Arcam en OZ.  Met dank aan alle sprekers en hosts!

Website by HOAX Amsterdam