Oproep aan wooncoöperaties: meld je voor actie!

29.11.22 Arcam en Raumplan

Arcam en Arcam’s Architect in Residence Raumplan willen het gebrek aan bouwvolume en diversiteit bij wooncoöperaties in Amsterdam agenderen.

De infrastructuur om een wooncoöperatie van de grond te krijgen ligt er (grotendeels). Toch hebben dappere voorlopers grote moeite hun wooncoöperaties van de grond te krijgen. Laat staan dat nieuwe initiatieven royaal de ruimte vinden om hun woonambities te realiseren.

Kavels komen slechts sporadisch beschikbaar, daarom onderzoeken we hoe we zelf een plek kunnen claimen. Hiervoor hebben we iedereen nodig die een wooncoöperatie is gestart of al in de ‘kaartenbak’ zit, maar nog geen kavel heeft. We denken nu dat we met 600 woningen de hele kaartenbak kunnen bedienen (nog altijd een fractie van de beoogde 50.000), maar we kennen nog niet iedereen die een wooncoöperatie is gestart.

Ben je toegelaten tot de kaartenbak, of nog in dit proces, en wil je meedoen aan deze actie? Dan horen we graag uiterlijk zondag 4 december via Arcam’s Programmamaker Isanne Damen: isanne@arcam.nl

– De naam van de coöperatie
– Het aantal woningen dat jullie willen bouwen
– Wat (heel kort) de kernwaarden van jullie coöperatie zijn
– Of we de naam van jullie coöperatie mogen noemen bij de actie

Met jullie input gaan we aan de slag tijdens het programma op woensdag 14 december van 19.30 – 21.30 uur in de OBA Oosterdok.

Reserveer snel voor de laatste plekken!

Website by HOAX Amsterdam