Oproep: Openstelling Dag van de Architectuur Amsterdam 2023!

17 en 18 juni 2023

14.03.23 Arcam

In 2023 is het thema van de landelijke Dag van de Architectuur Toegang | Toegankelijkheid. Dit weekend is de uitgelezen kans voor ruimtelijke ontwerpers en bouwers om in gesprek te gaan met een breed en divers publiek van geïnteresseerden.

Arcam roept architectenbureaus, opdrachtgevers, corporaties en coöperaties op om de deuren van een gebouw of project naar keuze te openen tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023. Openstellingen van parken, pleinen of plekken in de openbare ruimte en wandelingen zijn ook van harte welkom. Geef bezoekers een korte tour door het gebouw of over het terrein, licht het ontwerp of het bouwproces toe of laat bezoekers zelf op ontdekkingstocht.

Voorwaarde voor deelname:
  • Het project is in de afgelopen 5 jaar in Amsterdam opgeleverd of nog in de bouwfase waarbij bezoekers veilig het terrein kunnen bezoeken. (in dat laatste geval zorg je zelf voor bouwhelmen)
  • Je stelt je gebouw overdag open op zaterdag 17 juni en/of zondag 18 juni, tijden naar eigen keuze
  • Je verzorgt zelf toestemming voor de openstelling bij de eigenaar en regelt rondleiders voor de openstelling
  • Je biedt de openstelling gratis aan
Wat biedt Arcam
  • Arcam brengt je in contact met een diverse groep van geïnteresseerden, potentiële kopers en
  • ervaringsdeskundigen (zie Architectuur voor Iedereen hieronder)
  • Arcam zorgt voor een aanmeldsysteem en namenlijsten
  • Arcam verzorgt de promotie van de openstelling bij een breed publiek van geïnteresseerden in Amsterdam en omgeving via de website van Arcam, de landelijke DvdA website, de nieuwsbrief en social media
  • Arcam spant zich in om persaandacht te krijgen voor de openstelling bij lokale media
Architectuur voor Iedereen
Zet toegankelijkheid centraal

Het thema van de landelijke Dag van de Architectuur is Toegang | Toegankelijkheid. Ook het jaarprogramma van Arcam staat in het teken van Architectuur voor Iedereen. Toegankelijk, gastvrij en universeel ontwerp staat centraal in alle publieksprogramma’s van Arcam. We moedigen ontwerpers aan om hun gebouw zo toegankelijk mogelijk open te stellen en nodigen ervaringsdeskundigen (mensen met een fysieke of mentale beperking) uit om deel te nemen aan de rondleidingen. Arcam kan samen met de Architects in Residence Séverine Kas en Ed. Bijman adviseren over een toegankelijke openstelling.

 

Meld je project aan

Meld je gebouw, project, wandeling of activiteit aan via het online formulier Je levert bij opgave enkele beelden + omschrijving (max 200 woorden) + praktische informatie over het gebouw aan via het formulier. Arcam behoudt het recht om een selectie te maken op basis van kwaliteit en haalbaarheid.

Deadline aanmelden: zondag 7 mei 2023 (te laat en toch nog aanmelden? Mail snel naar sjaan@arcam.nl!)
Selectie bekend aan de indieners: week van 8 mei 2023
Start promotie van de openstelling: week van 15 mei 2023
Dag van de Architectuur Amsterdam: zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023

 

Website by HOAX Amsterdam