PRIJSVRAAG – Bedenk dé titel voor de Haven-Stad-Installatie

09.08.23 Arcam

We zijn op zoek naar dé titel voor de multimediale installatie + maquette van Haven-Stad. Deze is te zien in de nieuwe galerie-opstelling in Arcam vanaf november. Bedenk jij de titel en/of slogan?

Waar gaat het over?

De Haven-Stad-Installatie is onderdeel van het meerjarige project van het 5D ExpoLab. Hierin zoeken we een vernieuwende manier voor het combineren van digitale tools met fysieke objecten en maquettes. De Haven-Stad-Installatie bestaat uit een grote maquette (a 1.5 bij 2 meter) van het hele transformatiegebied in Amsterdam West, met daaraan verbonden een groot scherm waarop een informatieve video te zien is en waar je meer leert over het verleden, de huidige situatie en de ambities voor de toekomst.

Daarnaast staat het onderzoeksstation. Dit bestaat uit een kleiner scherm (50x80cm) met een aantal platen waarop gedetailleerdere maquettes te zien zijn van interessante uitsnedes van het gebied. Denk hierbij aan Hemknoop, waar het nieuwe metrostation komt. Hier vindt de bezoeker meer verdieping en kan je meer leren over het gebied en de uitdagingen. Ook hier komt een interactief onderdeel waarbij de bezoeker zelf aan de slag kan met vragen en antwoorden over stedelijke vraagstukken.

Steekwoorden om je op weg te helpen

Havens, Haven-Stad, bedrijvigheid, industrie, woningen, nieuwe wijk, stedelijke ontwikkeling, verhalen komen tot leven, projectie, transitie, transitionscapes, transformatie, verdichting, balans wonen-werken, digitaal, data, maquette, interactie, installatie, multimediaal, audiovisueel, toekomst, functiemenging, historie, toekomst, jouw toekomst…..

Hoe win ik?
  • Bedenk een pakkende / wervende / aansprekende / coole / informatieve titel voor dit interactieve object over de transformatie van Haven-Stad
  • Denk aan een brede doelgroep, van architecten tot toeristen die meer over de toekomst van de stad willen leren
  • Nederlands of Engelstalig is allebei goed
  • Deadline: 27 augustus
  • De winnaar wint een fantastisch boek*
  • De winnaar wordt op maandag 28 augustus bekend gemaakt per e-mail

* ervan uitgaand dat er een winnende titel bij zit!

NB: Deze prijsvraag wordt alleen intern gedeeld onder galeriemedewerkers, bestuur, programmaraad en enkele stakeholders en partners van Arcam. Gelieve niet breeduit delen. Brainstormen met anderen mag natuurlijk altijd!

Website by HOAX Amsterdam