Waterland, Amsterdam Noord

Vaar mee door Waterland

Podcast

02.04.19 Arcam

Waterland, een eeuwenoud polderlandschap met pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken. De linten en dijken van dit landschap zijn door de eeuwen heen intact gebleven waardoor dit een aantrekkelijke bestemming is. Om de zoveel jaar maakt Amsterdam een plan om in Waterland te bouwen. Ook de huidige nieuwbouwontwikkelingen in Amsterdam Noord vormen een bedreiging voor deze ‘scheg’, ofwel parklandschap.

Voor het jaarprogramma van Arcam, ‘Het Parlement van de Scheggen’ trokken vier landschapsarchitectuurbureaus de acht scheggen in en onderzochten de bedreigingen én mogelijkheden om de landschappen toekomstbestendig te maken.

Ga mee op reis door de Waterlandscheg en leer het landschap kennen in deze korte podcast. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit waterrijke gebied in Amsterdam Noord? Ontdek meer over de toekomstbestendige plannen voor de Waterlandscheg door Flux Landscape Architecture in de tentoonstelling bij Arcam en in het Manifest van de Scheggen.

 

 

Partners:
De Amsterdamse Scheggen is een initiatief van ARCAM in samenwerking met BOOM Landscape, met de onuitputtelijke inspanning van de vier ontwerpteams Karres en Brands, BOOM Landscape, Flux Landscape Architecture en LAMA landscape architects en van het Parlement van de Scheggen

Het Parlement van de Scheggen werd financieel ondersteund door

Website by HOAX Amsterdam