Wie bepaalt wat een goed gebouw is? Bespreek het met Arcam

15.01.24 Arcam

Wie bepaalt wat een goed gebouw is? Wanneer is vernieuwen vernielen? Zijn grijze gebouwen groener dan je denkt? Hoe beleef je architectuur als je het niet kan zien? En waarom voelt openbare ruimte vaak zo privé?

Bij Arcam leer je vragen te stellen over de gebouwde omgeving, kom je meer te weten over de nieuwste ontwikkelingen in de stad en ontdek je waarom de stad is zoals die is.

Arcam is het centrum voor architectuur in Amsterdam. We organiseren al bijna veertig programma’s rondom architectuur en stadsontwikkeling. We willen een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die in de regio Amsterdam woont of werkt.

Samen met jou willen we de stedelijke thema’s verkennen die de komende jaren impact zullen hebben op de stad.

Heb jij ook vragen over de stad? Deel ze met Arcam!

Laat je inspireren door de banners in de stad en stuur je vraag in. We verzamelen alle ingeleverde vragen en delen ze begin februari 2024 via Instagram, LinkedIn, onze website en de nieuwsbrief. De vragen bieden input voor onze programma’s de komende jaren. Zo maken we samen de stad van de toekomst!

Praat mee!

Wil je ook live meepraten en meedenken over Amsterdam? Kom dan ook naar één van onderstaande activiteiten en laat je stem horen.

  • Tijdens de Winterlezingen van 2024 bieden we een nieuwe kijk op de architectuur- en woongeschiedenis van Amsterdam Noord, Nieuw-West en Zuidoost. Na afloop van de lezingen is er ruimte voor alle aanwezigen en sprekers om samen in gesprek te gaan. Buurtbewoners krijgen 50% korting op de lezingen. Check de postcode-actie per lezing!
  • Bij de multimediale maquette Modelstad Haven-Stad kan je meedenken over mogelijke scenario’s in de gebieden die onderdeel gaan uitmaken van het toekomstige Haven-Stad: het huidige bedrijvengebied tussen Sloterdijk, het Westerpark en in Noord het Cornelis Douwesterrein en de Noorder IJ-plas waar 40.000 tot 70.000 woningen komen. (Hoe) moet de brug over het IJ aanlanden tegenover Theater Amsterdam bijvoorbeeld?
  • Hoe kunnen we een gebied ontwikkelen zonder dat we aan tijd en geld hoeven te denken? In de tentoonstelling Slow How – ruimtelijke onthaasten horen we graag van jou welke waarden in jouw buurt belangrijk zijn voor je. Denk aan innovatie, groen, sociale verbinding, hergebruik, rust. Met elkaar creëren we zo een Langzame Legenda voor duurzame gebiedsontwikkeling.
Website by HOAX Amsterdam