Edward Wrightstraat 13

Bastiaan Jongerius Architecten, 2009

Dit woonhuis, ontworpen voor twee musici, is opgezet als een stadsvilla met een driezijdige oriƫntatie: op straat, op de achtertuin en op de ruimte tussen de stadsvillas.

Ingetogen huis in kakofonische omgeving

De zijgevel staat op de erfgrens en is om die reden grotendeels gesloten gehouden. De kakofonie van de huizen op Steigereiland en de wens om de begane grond open en toegankelijk te laten zijn, en de verdieping juist gesloten en privaat te houden, hebben geleid tot een ingetogen huis van ruwe steigerdelen met een transparante begane grond.

Muziek als centraal

In het kloppend hart van de woning; de muziekkamer in het middendeel van de begane grond, draait alles om muziek. Alle zichtlijnen komen hier samen. Een vide en een omloop op de verdieping staan wat zicht en geluid betreft direct in contact met deze plek waar met liefde gemusiceerd wordt en de huisconcerten plaatsvinden.