The Dylan

Jacob van Campen, 1772

Drama

Het blok waarin The Dylan is gevestigd kent een bewogen geschiedenis. Drama speelt daarin een belangrijke rol want in 1612 richtte dokter Samuel Coster er de schouwburg de ‘Duytsche Academie’ op. In 1632 werd architect Jacob van Campen belast met de opdracht een stenen theater te bouwen. Naast vele Nederlandse toneelstukken werden in dit theater tevens stukken van Shakespeare, Moliëre, Voltaire en Corneille opgevoerd.

Brand
Tijdens het honderdjarig jubileum in 1732 dirigeerde Antonio Vivaldi in eigen persoon het theaterorkest. Tot de beroemdste bezoekers behoorden de Prins van Oranje, de Koning van Polen, de Tsaar van Rusland, de Elector van Brandenburg en vele anderen. Op 11 mei 1772 brandde de schouwburg tot op de grond toe af waarna het pand werd herbouwd en verkocht aan de regenten van het rooms-katholieke Burgerweeshuis en het Oudemannenhuis, de belangrijkste Katholieke liefdadigheidsinstelling van die tijd. Tot 1998 bleef het blok in eigendom van deze stichting.

Eerste Boutique hotel in Europa
In 1999 kocht de Britse designer Anouska Hempel het gebouw en maakte er het eerste Boutique hotel in Europa van: het Blakes Hotel. Het werd bekend door zijn exclusieve en hippe design en trok beroemde gasten uit heel de wereld aan. In 2005 werd het hotel verkocht en veranderde de naam in ‘The Dylan Amsterdam’. Het designerduo FG Stijl werd in de arm genomen om de publieke ruimtes te restylen en zo de geschiedenis terug te brengen in het historische pand.

Website by HOAX Amsterdam