The Set Company

Steven Steenbruggen, 2008

Jonge architecten

Dankzij de ambities van supervisor Bastiaan Jongerius en van de veelal jongere opdrachtgevers zijn het opvallend vaak jonge architecten die de opdracht krijgen om de gebouwen vorm te geven in de Buiksloterham in Amsterdam Noord. In het deel tussen Netwerkweg en TT. Vassumweg is een verzameling bedrijfspanden met een opvallende sterke identiteit te zien.

T-vormig

Net als vele andere bedrijven bouwde The Set Company een pand, bestaande uit een grote hal met aan de voorkant een kantoor. De bijna zestig meter brede hal met vier werkplaatsen heeft een asymmetrisch, T-vormig front gekregen waar in boven een vergaderruimte, een kantoor en een kantine met terras zijn gesitueerd. De straatzijde van de T-vorm is geheel van glas dat is gevat in een donkere lijst. Het kantoor bevindt zich boven de meubelwerkplaats. De vergaderruimte en het terras lijken te zweven boven de twee toeritten en de bijbehorende parkeerruimten.

Uitstraling

Vanaf de toegangsdeur leidt een taps toelopende trap naar boven. Daar is zowel vanuit het kantoor als vanaf de daarvoor liggende galerij direct contact met de werkplaatsen mogelijk. Als geheel straalt het complex energie en trots uit.

Website by HOAX Amsterdam