Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van 2021

28.12.21 Femke Gerritsma

Die gekke week tussen Kerst en Oud & Nieuw vormde tegelijkertijd een mooie week voor reflectie. Ondanks de coronaperikelen waarbij de Amsterdamse musea 76% minder bezoekers zagen ten opzichte van 2019, hebben we niet stil gezeten. Van tentoonstellingen tot fietsroutes en wandelingen, van de Winterlezingen tot de uitreiking van de  Gouden Aap en van columns tot de nieuwe huisstijl & website.

Kijk samen met ons terug op het jaar 2021 aan de hand van deze vijf best gelezen artikelen op arcam.nl

Goed om te weten: we laten onze goedbezochte activiteiten, zoals Sub terra, de Dag van de Architectuur en de lezing van Daniel Libeskind, in dit rijtje even buiten beschouwing.

#5 – Dit zijn de nieuwe partners van de Amsterdamse architectenbureaus

Wat in eerste instantie een tiendelige interviewreeks moest worden, heeft onze website uiteindelijk vijftien weken in het najaar van 2021 mogen verrijken. Met dank aan de Amsterdamse architectenbureaus en de openheid van de nieuwe partners!

#4 - 10 terraswoningen van toen, nu en straks

Niet verrassend, een artikel over terrasswoningen dat veel lezers trok toen we reikhalzend naar de opening van de terrassen keken tijdens de voorjaarslockdown. Wie had toen gedacht dat we nu weer in een strenge lockdown zitten? Laat je dus ook in deze tijd maar verlekkeren door dit rijtje woningen met terrassen.

#3 - Het Brutalisme is populairder dan ooit!

Met deze groeiende reeks van brutalistische, Amsterdamse gebouwen ter aanvulling van onze Architectuurgids zijn we pas in november begonnen, maar het artikel krijgt nu al een plek in de top 5. En goed nieuws, we gaan er nog even mee door!

 

#2 - 21 in 2021

Voor de derde keer op rij kijken we uit naar de gebouwen die Amsterdam er in het nieuwe jaar bij krijgt (binnenkort op onze website te lezen). En ook vorig jaar blikten we vooruit met een zeer uitgebreide lijst van 21 projecten. Leuk om te kijken welke gebouwen er bij zijn gekomen! Wie weet zit de winnaar van de aankomende Amsterdamse Architectuurprijs er wel bij?

#1 - At Arcam – where the twain shall meet…

Dat de verkiezing van de Nieuwe BNA-voorzitter veel losmaakte onder architecten, wisten we al. Daarom nodigde Arcam-directeur Indira van ’t Klooster beide kandidaten ook uit voor een dubbelgesprek. Maar aan het eind van 2021 blijkt dit ook nog eens het best gelezen artikel van onze website te zijn! Inmiddels kan je het interview teruglezen met de wetenschap dat Jolijn Valk in juni 2021 verkozen is tot BNA-voorzitter.

Website by HOAX Amsterdam