Drie Gouden AAP fietsroutes

Langs nominaties van de Amsterdamse Architectuurprijs

09.06.21 Arcam

Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur Amsterdam in het weekend van 19 en 20 juni 2021 heeft Arcam drie architectonische fietsroutes samengesteld!

De fietsroutes leiden je langs veertien jaar aan nominaties en winnaars van dé Amsterdamse Architectuurprijs, de Gouden AAP. Het uitgangspunt van de routes zijn de nominaties van 2021. Terwijl we die projecten aandoet, ontdek je nog meer architectuurparels uit de geschiedenis van de Gouden AAP.

Gouden AAP fietsroute NOORD

Combineer je bezoek aan de tentoonstelling Safe Spaces bij Arcam aan de Prins Hendrikkade met een fietstocht richting Noord!

Tijdens deze tour leiden we je langs de meest recente nominaties Foeliestraat (ronald janssen architecten), Top-Up (FRANTZEN et al) en Pontkade (de Architekten Cie.). Onderweg kom je nog eens zeven bijzondere projecten tegen. Geniet van het Noorderpark en kijk je je ogen uit bij de eerste duurzame drijvende woonwijk van Europa: Schoonship.

Praktisch:
Open de route in Google Maps
Lengte: 16 km.
Fietsduur: plusmin 1 uur

Gouden AAP Fietsroute WEST / ZUID

Begin je fietstocht bij de vakwinnaar van de Gouden AAP 2018, Ru Paré Community, deze voormalige school werd getransformeerd tot huiskamer van de wijk. Fiets daarna door naar de grote winnaar van 2021: Westbeat van Studioninedots. Wandel rondom het gebouw en ervaar hoe de vorm van het gebouw een letterlijke en figuurlijke overbrugging tussen twee stadsdelen probeert te creëren. Fiets door richting het zuiden waar je nieuwe iconen tegenkomt als nhow Amsterdam RAI hotel en Van der Valk Hotel Zuidas. Ook een aantal onderwijsinstellingen zitten in deze fietstocht, waaronder de Rietveld Academie waar je meer ontdekt over de uitbreidingen van het gebouw.

Praktisch:
Open de route in Google Maps
Lengte: 14 km.
Fietsduur: 50 min.

Gouden AAP fietsroute AMSTEL / ZUID

Met deze fietstocht begin je bij het iconische Studio Thonik en wordt je gelijk getrakteerd op 2 nominaties in de directe omgeving van je startpunt. Cirkel rondom de Pijp richting het zuiden en maak je ronde af langs de Amstel, met nog zo’n icoon: Rivierstaete van MVSA Architects. Bekijk ook de voor- en nafoto’s van de transformatie van het collosale kantoorgebouw! We dagen je uit om alle kanten van de projecten te bekijken, waar mogelijk.

Praktisch:
Open de route in Google Maps
Lengte: 12 km
Fietsduur: 40 min.

Website by HOAX Amsterdam