Pure verhalen over het leven op straat

DIY Audiotour

18.06.21 Amsterdam Underground

Tijdens deze DIY audiowandeling laten de gidsen van Amsterdam Underground je de Amsterdamse binnenstad zien met de ogen van iemand die dakloos is en drugs nodig heeft.

Is er een plek om droog te slapen? Kan ik snel geld maken voor drugs of drank? Waar vind ik eten en waar ben ik veilig? Zij vertellen je hun persoonlijke verhaal. Hoe ze op straat kwamen te staan. Hoe ze overleefden in de rauwe en onveilige omgeving van de Amsterdamse wallen. En hoe ze nu weer rust in ons leven zoeken en vinden, bijvoorbeeld als tourgids van deze bijzondere stadswandeling.

Download de audiotour

Volg de audiotour rondom de zeedijk via je telefoon of tablet met je eigen koptelefoon via izi Travel.

Tip! Download de app izi Travel en zoek op ‘Amsterdam Underground’.

Over Amsterdam Underground

Amsterdam Underground is een Coöperatie. De gidsen zijn allemaal eigenaar en verdienen hun inkomen met hun werkzaamheden. De gidsen hebben vaak moeten leven als dakloze en met omgaan de gevolgen van middelengebruik. Ze hebben onder deze moeilijke omstandigheden kennis en vaardigheden ontwikkeld die zij nu positief inzetten tijdens de stadswandelingen. De gidsen geven aan de hand van hun eigen ervaringen een inkijkje in het leven van mensen bij wie het allemaal net even anders is gelopen. De wandeling zorgt daarmee voor meer begrip voor (ex)verslaafden en bestrijdt het stigma dat zij soms dagelijks ervaren. Het werk als gids draagt bij aan het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Dag van de Architectuur Amsterdam

Speciaal voor de Dag van de Architectuur op 19 en 20 juni 2021 hebben we samen met Amsterdam Underground deze audiotour samengesteld. De audiotours blijven twee weken lang beschikbaar via deze website, t/m 4 juli 2021. We raden je aan om de tour ook live te doen!