Videocollege #2

De iconen van Amsterdam Centrum

07.04.20 Arcam

Nu het Coronavirus de straten leeg houdt en we collectief thuis blijven, voelt je wereld misschien even klein aan. Daarom brengt Arcam de komende weken de stad gewoon naar je toe!  Ontdek Amsterdam vanaf je bank met onze nieuwe reeks videocolleges, gegeven door gids Jelte van Koperen. Met wekelijks een nieuw verhaal over een Amsterdams stadsdeel en haar iconen. Zo voorzien wij je van genoeg kijkplezier en verdieping de komende weken! 

Van de Grachtengordel tot het Stationsplein en van IJdock tot de Jordaan, alle iconen en wijken komen aan het bod tijdens dit college over het Amsterdamse centrum. Leer meer over de stedenbouwkundige opzet van het meest historische deel van onze stad en maak kennis met de bijzondere architectuur die hier te vinden is.

Het stadsdeel centrum bestaat uit de historische binnenstad samen met de uitbreidingen uit de 16e en 17e eeuw, de zogenaamde eerste, tweede, derde en vierde Uitleg van Amsterdam. Tegenwoordig zijn hier prachtige historische iconen te vinden als het Amsterdam Museum en het Begijnhof. Maar is er ook zeker plek voor moderne gebouwen en hedendaagse transformatieprojecten als de Diamantbeurs, het Paleis van Justitie en ARCAM’s paviljoen. Ontdek ze en meer in dit nieuwe videocollege!

De Iconen van Amsterdam Centrum

Abonneer je op ons YouTube kanaal en bekijk als eerste een gloednieuw videocollege!

Zelf op pad in het centrum? Lees dan eens onze wekelijkse rubriek 360 graden ARCAM!

Website by HOAX Amsterdam