Videocollege #1

De iconen van Amsterdam Noord

31.03.20 Arcam

Nu het Coronavirus de straten leeg houdt en we collectief thuis moeten blijven, voelt je wereld misschien even klein aan. Daarom brengt ARCAM de komende weken de stad gewoon naar je toe!  Ontdek Amsterdam vanaf je bank met onze nieuwe reeks videocolleges, gegeven door gids Jelte van Koperen. Met wekelijks een nieuw verhaal over een Amsterdams stadsdeel en haar iconen. Zo voorzien wij je van genoeg kijkplezier en verdieping de komende weken! 

Van Ransdorp tot Schellingwoude en van Sixhaven tot Buiksloterham, we trappen onze virtuele colleges af met Amsterdam Noord! In dit college leer je meer over de stedenbouwkundige opzet van Amsterdam Noord en de bijzondere architectuur die hier te vinden is.

Eind 19e eeuw werd dit stadsdeel geannexeerd en ontwikkeld tot een industrieel centrum. Tegenwoordig is het industriële karakter nog steeds zichtbaar in de architectuur van dit gebied, zoals bijvoorbeeld bij de NDSM-werf en Kraanspoor. Maak in dit college kennis met moderne en historische iconen als de A’dam Toren, Patch22, het Noorderparkbad, het Hyperion College en ’t Zonnehuis.

De Iconen van Amsterdam Noord
Nieuwsgierig naar meer iconen van Amsterdam?
Website by HOAX Amsterdam