Videocollege #3

De iconen van Amsterdam Oost

20.04.20 Arcam

Nu het Coronavirus de straten leeg houdt en we collectief thuis blijven, voelt je wereld misschien even klein aan. Daarom brengt Arcam de komende weken de stad gewoon naar je toe! Ontdek Amsterdam vanaf je bank met onze nieuwe reeks videocolleges, gegeven door gids Jelte van Koperen. Met wekelijks een nieuw verhaal over een Amsterdams stadsdeel en haar iconen. Zo voorzien wij je van genoeg kijkplezier en verdieping de komende weken! 

Van het Amstelkwartier tot het Oostelijk Havengebied en van de celblokken van de Bijlmerbajes tot het groene park Frankendael. Je raad het al, deze week duiken we Amsterdam Oost in met ons nieuwe videocollege.

Lange tijd vond je er alleen veenlandschap en industrie, tegenwoordig is deze buurt volledig getransformeerd naar een bruisend woon- en werkgebied in de stad. Maak kennis met iconen als de Rembrandttoren, Betondorp, Piraeus en de vele andere bijzondere gebouwen en projecten van Amsterdam Oost!

Abonneer je op ons YouTube kanaal en bekijk als eerste een gloednieuw videocollege!

Arcam bedankt alle partijen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze video. Waar mogelijk en bekend zijn auteursrechten genoemd. Het college en de bijbehorende beelden zijn samengesteld door Jelte van Koperen.

Website by HOAX Amsterdam