Videocollege #4

De iconen van Amsterdam Zuidoost

28.04.20 Arcam

Nu het Coronavirus de straten leeg houdt en we collectief thuis blijven, voelt je wereld misschien even klein aan. Daarom brengt Arcam de komende weken de stad gewoon naar je toe! Ontdek Amsterdam vanaf je bank met onze nieuwe reeks videocolleges, gegeven door gids Jelte van Koperen. Met wekelijks een nieuw verhaal over een Amsterdams stadsdeel en haar iconen. Zo voorzien wij je van genoeg kijkplezier en verdieping de komende weken! 

Van de Gemeenschapsmolen tot de Kleiburgflat en van het Bijlmerparktheater tot Heesterveld. Amsterdam Zuidoost heeft nog veel meer bijzondere architectuur naast de Johan Cruijff ArenA. Ontdek ze allemaal in ons nieuwe videocollege: de iconen van Amsterdam Zuidoost!

Misschien is Zuidoost wel een van de meest bijzondere stadsdeel van Amsterdam. Amsterdam Zuidoost ligt namelijk in de Bijlmermeer en is als enige stadsdeel niet geografisch verbonden met andere stadsdelen. Toch is het een integraal en belangrijk onderdeel van de stad. Jouw stay at home docent Jelte van Koperen vertelt je alles over het ontstaan van het gebied in dit zeven minuten durende college. Luister en kijk mee naar de korte geschiedenisles en maak kennis met de iconen die de buurt rijk is!

De iconen van Amsterdam Zuidoost

Abonneer je op ons YouTube kanaal en bekijk als eerste een gloednieuw videocollege!

Arcam bedankt alle partijen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze video. Waar mogelijk en bekend zijn auteursrechten genoemd. Het college en de bijbehorende beelden zijn samengesteld door Jelte van Koperen. 

Website by HOAX Amsterdam