Videocollege #7

Internationale iconen

19.05.20 Arcam

Tijdens de Coronacrisis brengt Arcam de komende weken de stad gewoon naar je toe! Ontdek Amsterdam vanaf je bank met onze nieuwe reeks videocolleges, gegeven door gids Jelte van Koperen. Met wekelijks een nieuw verhaal over iconen van de stad. 

In het laatste videocollege leer je meer over de bekendste iconen van de wereld. We kijken naar internationale voorbeelden van beeldbepalende gebouwen. Dankzij onze gids Jelte krijg je antwoord op vragen als: ‘Wat maakt nou een gebouw een icoon?’, ‘Welke factoren spelen daarbij een rol?’ en ‘Wat is belangrijk bij het ontwerpproces om een icoon te creëren?’.

Iconische gebouwen onderscheiden zich van andere gebouwen en kunnen een prachtige representatie zijn van een tijdsperiode. Toch leer je bij dit college ook iconen kennen die juist het boegbeeld zijn van een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Van het vrolijke Rio de Janeiro naar het levendige Istanbul en van het moderne Dubai naar ons historische Amsterdam. We vliegen digitaal de hele wereld over en maken kennis met de meest bijzondere gebouwen!

Internationale Iconen

Dit was het laatste videocollege in de reeks Iconen van de stad. Een aflevering gemist? Geen zorgen! Alle zeven videocolleges vind je in onze Videotheek of op ons Youtube kanaal!

Arcam bedankt alle partijen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze video. Waar mogelijk en bekend zijn auteursrechten genoemd. Het college en de bijbehorende beelden zijn samengesteld door Jelte van Koperen.

Website by HOAX Amsterdam