Publieksjury Gouden AAP 2021

Dit is de publieksjury van de Gouden AAP 2021!

15.02.21 Arcam

Sinds 2015 reikt ARCAM naast de vakprijs ook een publieksprijs uit tijdens de Amsterdamse Architectuurprijs (Gouden AAP). Dit gaat, in tegenstelling tot vele publieksprijzen, niet via online stemmen. Bij ARCAM vormt de driekoppige publieksjury een volwaardig onderdeel van de uitreiking van de Gouden AAP. Uit 52 inzendingen voor de oproep om dit jaar weer mee te doen, hebben we drie bijzondere Amsterdammers geselecteerd. Maak kennis met de publieksjury van 2021!

Nina Goedegebure

“Architectuur is een bijzonder snijvlak waar een (innovatieve) toekomstvisie, ontwerp en materiaalkeuze samenkomen en resulteren in gebouwen en woon/werk structuren die ons omarmen. Het vormgeven van abstracties als ruimte, emotie en innovatie tot praktische en functionerende ontwerpen intrigeert mij als actrice en cross-over kunstenaar enorm.
Het is dan ook een eer deel uit te mogen maken van de publieksjury van de Gouden AAP 2021 en mijn nieuwsgierigheid en kritische blik in te zetten in de zoektocht naar een inspirerend ontwerp vol visie en liefde voor detail.”

Akatan Tas

“Ik ben student met veel affiniteit voor architectuur, sinds jongs af aan interesse in de gebouwde omgeving.” Leuk detail: Akatan herinnert zich nog dat zijn toenmalige lagere school, Brede School De Kikker, de Gouden AAP in ontvangst mocht nemen. De Kikker, ontworpen door Dok Architecten in opdracht van (het toenmalige) Stadsdeel Osdorp, won de allereerste editie van de Amsterdamse Architectuurprijs in 2008!

Gust de Wit

“Ik ben geboren Amsterdammer. Als kind kreeg ik van mijn vader al veel uitleg over de architectuur in het centrum van de stad. Op de lagere school was het mijn wens om later architect te worden, dat is er niet van gekomen want ik heb de afgelopen 42 jaar als verpleegkundige gewerkt, waarvan 32 jaar in de verslavingszorg. In mijn periode als raadslid voor de PvdA (Stadsdeel Centrum) kreeg ik uiteraard te maken met welstand en woningbouwproblematiek. Sinds mijn verhuizing vanuit het Centrum naar Amsterdam Zuidoost, heb ik min of meer direct te maken met de grootstedelijke transformatie in dit stadsdeel. Dat zijn ontwikkelingen, die ik als Bijlmerbeliever, met veel belangstelling volg en waar ik ook een mening over heb. Als lid van de publieksjury, zie ik er naar uit om actief mee te kunnen praten over de diverse nieuwbouwprojecten in Amsterdam.”

De Amsterdamse Architectuurprijs 2021 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door:

Website by HOAX Amsterdam