Nominaties Gouden AAP 2021

22.03.21 Arcam
Deze tien gebouwen maken kans op de titel ‘beste gebouw van Amsterdam’!

De tien genomineerde projecten voor de veertiende editie van de Amsterdamse Architectuurprijs, georganiseerd door Arcam, zijn bekend! Welk architectenbureau en welke opdrachtgever gaan naar huis met de felbegeerde Gouden AAP 2021 voor het beste gebouw van het afgelopen jaar?

De vak-en publieksprijs worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke livestream van de Gouden AAP 2021 in het Trippenhuiscomplex – de winnaar van vorig jaar – op vrijdagmiddag 28 mei 2021 om 16.00 uur.

Nominaties

De gebouwen die meedingen naar de Gouden A.A.P. 2021 zijn (in alfabetische volgorde vermeld met naam project, architect en opdrachtgever):

Amsterdam Rechtbank, KAAN Architecten, Rijksvastgoedbedrijf
Breehorn IJdoornlaan, LEVS architecten, Rochdale (gebouw 1 en 2) en Stadgenoot (gebouw 3)
Foeliestraat 2-4, Ronald Janssen Architecten, Buro Amsterdam
Pontkade, de Architekten Cie., Pontkade ontwikkeling BV
Studio Thonik, Thomas Widdershoven (Thonik) i.s.m. Arjan van Ruyven (MMX-architecten), Thonik OG BV
The George, Dok architecten, BPD i.s.m. AM
Top-Up, FRANTZEN et al., Lemniskade Projecten
Transformatie Vossius Gymnasium, Marlies Rohmer Architecture & Urbanism, Vossius Gymnasium
Van der Valk Hotel Zuidas, Wiel Arets Architects, Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas B.V.
Westbeat, Studioninedots, Lingotto Ontwikkeling BV & Achmea Dutch Residential Fund

Over de Amsterdamse Architectuurprijs

Met de jaarlijkse Amsterdamse Architectuurprijs vestigt Arcam de aandacht op het beste deel van de bouwproductie in de stad en wil het het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren. De Gouden A.A.P. 2021 wordt uitgereikt aan de architect én opdrachtgever van het gebouw dat volgens een vak-en een publieksjury als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2020 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd.

Jury Gouden AAP 2021

Dit jaar bestaat de vakjury uit Merel Pit (hoofdredacteur De Architect), Milad Pallesh (architect en oprichter Studio Pallesh) en Songül Mutluer (wethouder Wonen en Bouwen) en kandidaat Tweede Kamer voor de PvdA. Voor de zevende keer op rij buigt ook een driekoppige publieksjury zich over de vraag wat het beste Amsterdamse project is en is er naast een vakprijs dus ook een publieksprijs te vergeven. In 2021 wordt de publieksjury vertegenwoordigd door Nina Goedegebure (actrice en kunstenaar), Atakan Tas (student bouwkunde) en Gust de Wit (verpleegkundige).

Feestelijke uitreiking
Live te volgen!

In de aanloop naar de uitreiking van de Gouden AAP 2021 zijn er drie thema-uitzendingen bij Pakhuis de Zwijger over de tien genomineerde projecten. Deze drie livecasts zijn online te volgen op 10, 17 en 24 mei 2021 en terug te zien in onze Videotheek.

Volg de uitreiking live via YouTube vanuit het Trippenhuiscomplex op vrijdagmiddag 28 mei om 16.00 uur!

 

 

De Amsterdamse Architectuurprijs 2021 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, QbiQ Wall Systems en Tarkett.

Website by HOAX Amsterdam