Gezocht: Publieksjury Amsterdamse Architectuurprijs 2022

Wil jij de 10 beste gebouwen van Amsterdam beoordelen?

25.01.22 Rosa Hillebron

De inzendingstermijn is gesloten!

2022 is een bijzonder jaar voor de Amsterdamse Architectuurprijs
Dit jaar reikt Arcam de AAP voor de vijftiende keer uit!

Dit voorjaar vindt de jaarlijkse Amsterdamse Architectuurprijs weer plaats. En deze prijs voor de architect en opdrachtgever van het beste gebouw van Amsterdam wordt niet alleen bepaald door een vakjury, maar wellicht ook door jou!

Voor deze speciale uitvoering van De AAP, waarin wij het 15-jarige jubileum van de prijs vieren, zoekt Arcam drie Amsterdamse publieksjuryleden.

Heb jij interesse in architectuur, en ben jij benieuwd naar de verhalen achter de nieuwste gebouwen? Meld je dan nu aan als publieksjurylid voor de AAP 2022!

Wie zoeken wij?

Iedereen met een liefde voor architectuur! Het is belangrijk dat je 18 jaar of ouder bent en geen architectuurprofessional bent. Woonachtig, werkend of studerend binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam is ook een voorwaarde voor de deelname. Weinig tot geen ervaring met architectuur is daarentegen zeker geen barrière. Wij zijn juist geïnteresseerd in jouw eigen visie op de gebouwde omgeving.

Jurydag en feestelijke uitreiking

De taak van de publiekjury is om samen in gesprek te gaan en uiteindelijk te beslissen welke architect en opdrachtgever er met de publieksprijs vandoor gaat. Daarom is het belangrijk dat je een dag in april beschikbaar bent om de 10 genomineerde gebouwen gezamenlijk langs te gaan. Ook neem je deel aan één van de drie gesprekken in Pakhuis de Zwijger in mei. Eind mei 2022 vindt de uitreiking van de AAP plaats, waar jij en jouw mede jurygenoten deel van uitmaken!

Ben jij bereidt een kritische blik te werpen op deze eigentijdse gebouwen? Dan is Arcam benieuwd naar jouw stem!

Deadline inzending: dinsdag 15 februari 2022

Bekendmaking selectie naar de inzenders: vrijdag 18 februari 2022

De AAP 2022 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, QbiQ Wall Systems en Tarkett.

Website by HOAX Amsterdam