Kids

In de doe-tentoonstelling Vloeibare bouwsteen – Ontwerpen met water in Amsterdam’, (te zien bij Arcam van 9 juli t/m 27 november 2022) kan je ook met kinderen aan de slag met het thema water!

Over de tentoonstelling

Klimaatverandering en de behoefte aan meer woningen zet druk op ons watersysteem in de Metropoolregio Amsterdam. In deze tentoonstelling leer je welke uitdagingen en keuzes dit met zich meebrengt. Zo kan je ook zelf aan keuzeknoppen draaien, om de effecten van de keuzes te ontdekken: waar kan je wel of niet bouwen, hoe hoog kan het waterpeil in jouw buurt komen voordat je niet meer droog kan wonen, wat gebeurt er bij watersnood en welke toekomstige waterscenario’s zijn er mogelijk?

 

 

De waterbox met activiteiten

Voor families, partijtjes en scholen is er een educatiekist om in en rondom Arcam zelf aan de slag te gaan met het thema. In de kist zitten creatieve opdrachten over waterkwaliteit, watersystemen en waterarchitectuur. Speel het waterspel en test je oplossend denkvermogen. De kist met ‘vloeibare bouwstenen’ is het meest geschikt voor bezoekers met kinderen in de basisschoolleeftijd.

De ‘Vloeibare bouwstenen’ zijn ook na de tentoonstelling nog te lenen bij Arcam.

Plan je bezoek

Koop je tickets voor je bezoek aan Arcam via onze website of aan de kassa. Er zijn voldoende ‘Vloeibare bouwstenen’ educatiekisten op voorraad. Deze hoef je dus niet vooraf te reserveren.

Kom je met voor een partijtje of klas en ga je graag samen met één van onze stadsdocenten op ontdekkingstocht? Dat kan natuurlijk ook! Kijk alvast bij ons educatieaanbod en mail voor meer informatie en jouw reservering naar educatie@arcam.nl

Vanaf 1 juni  2022 betaal je voor je bezoek aan Arcam en de tentoonstellingen.

Volwassenen: € 4,00
Studenten: € 2,00
Entree 0-12 jaar: € 0,00
Entree 12-18 jaar: € 0,00
Entree begeleider bezoeker met beperking: € 0,00

Musea en educatieve instellingen

Ben je een educatie-instelling, museum of bezoekerscentrum en wil je de educatiebox ook aanbieden aan je bezoekers? Mail dan ook naar educatie@arcam.nl voor meer informatie.