Van A tot Z – de ambities in kaart

Een gesprek over de verbinding van Amsterdam en Zaanstad

06.10.21

16:00—17:00
NOAM Amsterdam
Van A tot Z in 1 minuut!

Amsterdam-Noord en Zaandam groeien steeds verder naar elkaar toe. Vanaf de Buiksloterham tot en met het Hembrugterrein worden de komende jaren nieuwe woon-, werk- en recreatiegebieden ontwikkeld. De gemeenten Amsterdam en Zaanstad maken onderdeel uit van de Metropoolregio Amsterdam, maar maken ook uitgesproken individuele keuzes.

 

In hoeverre denkt Zaanstad mee over de toekomst van de Noorder IJ-Plas? En op welke manier heeft Amsterdam invloed op de inrichting van het Hembrugterrein? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor grote en kleine industrie langs het IJ?

Met Haven-Stad in het verschiet, een nieuwe directeur Stedelijke ontwikkeling in Zaanstad, en kansen voor nieuwe vormen van werkgelegenheid is er alle reden om de ambities opnieuw te verkennen.

Daarom organiseren Arcam en Babel Zaans architectuurplatform op woensdag 6 oktober 2021 Van A tot Z – de ambities in kaart. 

Sprekers

Sprekers zijn onder andere Carolien Schippers (directeur Grond en Ontwikkeling, gemeente Amsterdam), Lennart Graaff (Concerndirecteur Stedelijke Ontwikkeling gemeente Zaanstad), Kees Noorman (directeur ORAM), Jan Maas (architect BOOM Landscape) en Marco Broekman (BURA Urbanism).

Moderatie is in handen van Leontine de Koning-Bruggeman (Moderator en Procesbegeleider, Eigenaar Aurumlink).

 

A tot Z Fietstocht

Voorafgaand aan het debat organiseren we een fietsexcursie. Vanaf het NDSM-terrein fietsen we naar NOAM Amsterdam, middenin het groen van Stadslandbouwproject NoordOogst, waar het A tot Z Debat plaatsvindt. Onderweg krijg je een beeld van alle ontwikkelingen en staan we stil bij de verborgen kwaliteiten in dit gebied.

 

Programma

A tot Z fietstocht (alle plekken zitten vol voor de fietstocht!)
Vanaf 13:45 uur verzamelen we bij de pont in Noord (NDSM).
Je komt met je eigen fiets.
De fietstocht start om 14.00 uur
Onderweg vertelt de gids via audiosets over de ontwikkelingen langs de route.
15:15 uur Aankomst bij NOAM Amsterdam

A tot Z Gesprek bij NOAM
15:15 uur Inloop met gratis koffie en thee
15.30 uur Start Gesprek
16.45 uur Afronding
17.00 uur Borrel bij het naastgelegen POF Amsterdam (op eigen kosten)

Locatie
NOAM Amsterdam, Meteorenweg 280 1035 RN Amsterdam
Volop parkeergelegenheden.

RSVP en Coronatoegangsbewijs
Reserveren is verplicht. Reserveer je na 4 oktober, dan kan je ervan uitgaan dat je reservering bevestigd is!
We zijn benieuwd naar het diverse palet van aanwezigen. Leg ons via het reserveringsformulier in 1 zin uit waarom jij in de zaal moet zitten.
NB. De fietstocht zit vol.

Alle bezoekers worden gescand bij de hoofdingang op het bezit van een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs dat kan worden verkregen door een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, of een bewijs van herstel van corona. Download thuis alvast de CoronaCheck-app op je telefoon, upload thuis ook je QR-code op je telefoon of print je QR-code op papier.

 

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Babel Zaans Architectuurplatform

Website by HOAX Amsterdam