AAP 2023 – Etalages: Architectuur als visitekaartje

Architecture Now #30 in Pakhuis de Zwijger

25.04.23

20:00—21:30
Pakhuis de Zwijger

In aanloop naar de uitreiking van de Amsterdamse Architectuurprijs op 10 mei vanuit de Rode Hoed organiseert Arcam drie gespreksavonden over de 10 genomineerde gebouwen. De prijs is een belangrijke graadmeter van wat er wordt opgeleverd in Amsterdam, wat er speelt in de bouwsector, hoe beleid een fysieke uitwerking krijgt in architectuur en hoe ontwerpers en opdrachtgevers daarmee omgaan.

Samen met ontwerpers, opdrachtgevers, juryleden, beleidsmakers en onze Architects in Residence bespreken we de totstandkoming van de projecten en de keuzes die daarin zijn gemaakt.

 

Fietsparkeergarage Stationsplein, Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, Jakoba Mulderhuis, Sluishuis

De categorie gebouwen die kortstondige verblijf in de stad faciliteren, maar ook blijvende kwaliteit toevoegen. Het Jakoba Mulderhuis is het sluitstuk van de Wibautstraat en pleisterplaats voor circa 6000 studenten. De Fietsparkeergarage Stationsplein is een technisch huzarenstukje waar dagelijks 7000 mensen hun fiets kunnen stallen. Met Pillows Hotel Maurits at the Park is een beeldbepalend gebouw behouden voor de stad in de vorm van 88 hotelkamers. In het Sluishuis worden architectuur en bijbehorende openbare ruimte een toeristische bestemming op zichzelf. Het zijn vier projecten waar binnen strakke kaders veel creativiteit wordt laten zien.

Sprekers
  • Eric Thijssen – Partner/Architect Marc Koehler Architects
  • Oriol Casas Cancer – Oprichter/Architect wUrck
  • Dirk Peters – Directeur Barcode Architects
  • Marc Vriens – Ontwikkelingsmanager Vorm Holding
  • Hans Wichers Schreur – Directeur Vastgoed en Huisvestingbeleid Hogeschool van Amsterdam en opdrachtgever Jakoba Mulderhuis
  • Uri Gilad – Architect, mede-oprichter Office Winhov
Praktische informatie

Datum: dinsdag 25 april 2023
Tijd: inloop 19.50 | aanvang programma 20.00 uur | einde 21.30
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Reserveren: Reserveer nu via Pakhuis de Zwijger

Toegankelijkheid: Pakhuis de Zwijger is rolstoeltoegankelijk. In het hele gebouw zijn faciliteiten aanwezig ter behoeve van toegankelijkheid, zo zijn alle zalen bereikbaar via onze lift en is er een aangepast toilet op de tweede verdieping. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via zalen@dezwijger.nl.

Ook zijn dichtbij Pakhuis De Zwijger parkeerplaatsen waar je met een gehandicaptenparkeerkaart kan parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn te vinden bij Vriesseveem 4 en Withoedenveem 16.

Uitreiking + feest
10 mei vanuit de Rode Hoed

De feestelijke uitreiking van de Amsterdamse Architectuurprijs 2023 vindt dit jaar plaats op woensdagavond 10 mei vanuit de Rode Hoed. De avond wordt afgesloten met een afterparty met dj!

Early Bird tickets zijn te koop t/m 23 april 2023!

De AAP 2023 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, dormakaba, JUNG, QbiQ Wall Systems en Tarkett.

Website by HOAX Amsterdam