AAP 2023 – Kraamkamers: Vingeroefeningen voor toekomstbestendig wonen

Architecture Now #31 in Pakhuis de Zwijger

02.05.23

20:00—21:30
Pakhuis de Zwijger

In aanloop naar de uitreiking van de Amsterdamse Architectuurprijs op 10 mei vanuit de Rode Hoed organiseert Arcam drie gespreksavonden over de 10 genomineerde gebouwen. De prijs is een belangrijke graadmeter van wat er wordt opgeleverd in Amsterdam, wat er speelt in de bouwsector, hoe beleid een fysieke uitwerking krijgt in architectuur en hoe ontwerpers en opdrachtgevers daarmee omgaan.

Samen met ontwerpers, opdrachtgevers, juryleden, beleidsmakers en onze Architects in Residence bespreken we de totstandkoming van de projecten en de keuzes die daarin zijn gemaakt.

Wooncoöperatie De Warren, Jonas, De Jakoba

De selectie toont een breed palet aan woonmogelijkheden in de stad dat aantoont dat woningbouw betaalbaar én duurzaam én goed kan zijn. Wooncoöperatie De Warren is een voorbeeld van nieuwe financieringsvormen en eigenaarschap (wooncoöperatie). De Jakoba laat zien dat de behoefte aan veel en betaalbare (sociale) huurwoningen niet ten koste hoeft te gaan van wooncomfort, architectonische kwaliteit en een snelle prefab bouwvorm. Jonas laat zien dat een woongebouw in het geheel ook een kleine groene en duurzame ministad kan zijn.

Sprekers
  • Julienne Schreinemachers – projectontwikkelaar Ymere
  • Vincent van der Klei – Architect/mede-eigenaar Studioninedots
  • Anja Verdonk – Architect/Partner Natrufied Architecture
  • Jana Jayakkumaran – Ontwikkelingsmanager Amvest en opdrachtgever Jonas
  • Chandar van der Zande – Medeoprichter en voorzitter De Warren
  • Patrick Meijers – mede-oprichter en architect/partner Orange Architects
Praktische informatie

Datum: dinsdag 2 mei 2023
Tijd: inloop 19.50 | aanvang programma 20.00 uur | einde 21.30
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Reserveren: nu mogelijk, gratis via Pakhuis de Zwijger

Toegankelijkheid: Pakhuis de Zwijger is rolstoeltoegankelijk. In het hele gebouw zijn faciliteiten aanwezig ter behoeve van toegankelijkheid, zo zijn alle zalen bereikbaar via onze lift en is er een aangepast toilet op de tweede verdieping. Indien gewenst bieden we ook assistentie, neem gerust contact met ons op via zalen@dezwijger.nl.

Ook zijn dichtbij Pakhuis De Zwijger parkeerplaatsen waar je met een gehandicaptenparkeerkaart kan parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn te vinden bij Vriesseveem 4 en Withoedenveem 16.

Uitreiking + feest
10 mei vanuit de Rode Hoed

De feestelijke uitreiking van de Amsterdamse Architectuurprijs 2023 vindt dit jaar plaats op woensdagavond 10 mei vanuit de Rode Hoed. De avond wordt afgesloten met een afterparty met dj!

Early Bird tickets zijn te koop t/m 23 april!

De AAP 2023 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Aberson, dormakaba, JUNG, QbiQ Wall Systems en Tarkett.

Website by HOAX Amsterdam