Amsterdam Architecture Talk

Een crash course Amsterdamse architectuurgeschiedenis

03.09.21

Arcam

Hoe zijn de Amsterdamse grachten ontstaan? Welke delen van de haven zijn in de jaren’ 90 omgevormd? Wie is H. P. Berlage? Waar zijn de drijvende huizen? Ontdek dit en meer iedere eerste vrijdag van de maand in september, oktober en november 2021.

Voertaal is Engels

 

 

 

Maak kennis met de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Amsterdamse architectuur tijdens deze 45 minuten durende crash course.

Een gids van Cityloop ontrafelt de stedelijke structuur van de stad vanaf de eerste fundamenten tot en met de meest recente ontwikkelingen. De Architecture Talk geeft je meer inzicht in het unieke stedelijke weefsel van de stad en laat je kennis maken met de belangrijkste gebouwen van de Nederlandse hoofdstad. Koffie & thee inbegrepen!

 

Voor wie?

De Architecture Talk is perfect voor architectuurliefhebbers die graag meer willen weten over de unieke geschiedenis van Amsterdam. We verwelkomen vaak internationale architecten, studentengroepen en cultuurgerichte toeristen. De Architecture Talk & Walk is echter ook een geweldige kans voor Amsterdammers om meer te leren over hun woonplaats.

Tickets en info

Leeftijd: vanaf 12 jaar (gratis onder 12 jaar)
Data: vrijdag 3 september, vrijdag 1 oktober en vrijdag 5 november 2021
Tijd: van 13.30 tot 14.15 uur
Locatie: Arcam
Adres: Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam (slechts 10 minuten wandelen vanaf Amsterdam Centraal)
Tickets: 7,50 Euro p.p. incl. BTW

Waterfront Walks
Neem na afloop de tour!

Ga mee op een 2 uur durende architectuurtour rond het Oosterdok en langs de IJ-oevers! We beginnen bij Arcam. Een lokale architectuurgids vertelt je alles over de geschiedenis, context, ontwikkelconcepten en architectuur van de nieuwe projecten langs het water.

Agenda

03.09.21

Arcam

01.10.21

Arcam

05.11.21

Arcam
Website by HOAX Amsterdam