Barcam Architects Cafe #12 Sport and the City

04.07.24

19:00—22:00
Arcam
Elke eerste donderdag van de maand!

Barcam is het maandelijkse architectencafé van Amsterdam, door en voor architecten en iedereen uit de bouwwereld in de Metropoolregio Amsterdam op de eerste donderdag van de maand.

Thema 4 juli
Sports and the City

Met de Olympische Spelen van Parijs in het vizier, bespreken we tijdens de twaalfde Barcam de invloed van sport op het ontwerp en de planning van steden. Deze invloed is veelzijdig en strekt zich uit van infrastructurele veranderingen tot sociale en economische effecten en van duurzaamheid tot cultuur en identiteit.

Panelsprekers:

Vincent Kompier, Planoloog/Onderzoeker
Vincent Kompier heeft in zijn ontwerponderzoek ‘Sport in the City‘ de ruimte voor sport in stedelijke omgevingen onderzocht. In Nederland is, vanuit de CIAM-gedachte, sport vaak gescheiden van andere functies zoals wonen, werken, verkeer en recreatie. Dit resulteert erin dat sportfaciliteiten vaak verborgen en moeilijk bereikbaar zijn. Vincent deelt zijn inzichten en ideeën over hoe sport beter geïntegreerd kan worden in het stedelijke weefsel.

Ton Venhoeven, Architect/Oprichter VenhoevenCS
Ton Venhoeven is projectarchitect van het nieuwe Centre Aquatique Olympique in Saint-Denis, een multifunctioneel sportcomplex. Dit grote zwembad zal tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer dienen als locatie voor schoonspringen, synchroonzwemmen en waterpolokwalificaties. Arjen spreekt over de uitdagingen en innovaties in het ontwerp van dit iconische sportcomplex.

Guido Schuurman, Urban Sports Architect, Atelier OUI
Guido Schuurman (Atelier OUI) helpt bij het creëren van dynamische, sportieve plekken die een positieve en inclusieve impact hebben op de stad. Als sportarchitect heeft hij skateparken en freerunparken door het hele land ontwikkeld. Tijdens de Barcam gaat Guido dieper in op de ontwikkeling van een tijdelijk sport- en recreatiepark op Strandeiland, dat in 2025 klaar moet zijn.

Datum: donderdag 4 juli 2024
Tijd: borrel start om 18.00 uur | Panelgesprek start rond 19.00 uur
Locatie Barcam: Arcam, Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
RSVP: Aanmelden niet nodig!
Taal: het Panelgesprek vindt plaats in het Engels

Barcam wordt georganiseerd door Katja de Winter (Ponec De Winter), Surya Steijlen (LEVS architecten), Sanne Oehlers (Sweco), Wilco van Oosten en Robin Beers (INBO), Valentijn Kaal (AM), Jaap van den Hoogen en Juliette Zegers (de Architekten Cie.), Ammar Alhoushi (Ammodo), Mimi Oldenhave (ruimtelijk en communicatie-professional) en (Sjaan van der Tol (Arcam).

Website by HOAX Amsterdam