Bekijk Je Wijk Centrum Fietstocht

Architectuurfietstocht met kinderen

03.05—
07.05.21

10:00—12:30
Arcam

In de meivakantie kan je vanuit Arcam zelf op pad met onze Bekijk je Wijk Centrum Fietstocht, samen met je (klein)kinderen. Deze fietstocht moedigt aan om samen naar bekende en minder bekende gebouwen in het centrum te kijken. Een mooi uitje om in eigen stad vakantie te vieren!

Je kan de fietstocht natuurlijk ook in je eentje of met vrienden doen.

Fietstocht Amsterdam Centrum

Fiets samen met je (klein)kinderen langs oude én nieuwe gebouwen in het centrum van Amsterdam. Bekijk historische gebouwen zoals het Scheepvaartmuseum of de Hortus, maar ook moderne architectuur zoals de OBA Oosterdok en het IJdock. Beantwoord de vragen en voer de opdrachten uit op de kaart.  Zo leer je met elkaar over Amsterdam en de blikvangers in het centrum.

QR-code en speciale tote bags!

In de week van de meivakantie van 3/m 7 mei 2021 zijn onze stadsdocenten bij Arcam aanwezig om de materialen te overhandigen. Bij hun kan je een speciaal bedrukte tote bag ophalen met daarin de QR-code voor de fietstocht, een Bekijk-Je-Wijk-Kaart van het centrum van Amsterdam, een potlood en papier. Het enige wat je zelf moet meenemen is een fiets.

De tasjes worden bedrukt door onze twee kunstzinnige stadsdocenten met alle kennis van de architectuur in Amsterdam. Laat voorafgaand aan de fietstocht je eigen tasje met speciale linozeefdruk bedrukken en haal het gedroogde exemplaar op na je tocht. Een uniek souvenir!

Praktische Informatie

Voor €2,50 heb je een one-of-a-kind tote bag en doe je mee aan deze ontdekkingstocht. De kosten zijn alleen voor de kinderen (of volwassenen) die een tote bag willen.

De fietstour is interessant voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd.

De fietstocht neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

In verband met de coronamaatregelen werken we met tijdsreserveringen om je tasje en kaart op te halen.

3 t/m 7 mei 2021

10:00 – 10:30
10:30 – 11:00
11:00 – 11:30
11:30 – 12:00
12:00 – 12:30

Arcam Stadsdocenten

Arcam stadsdocenten zijn experts in het vertellen over de architectuur in Amsterdam. Ervaren in het geven stadswandelingen en museumeducatie geven onze stadsdocenten al jarenlang workshops aan basis- en middelbarescholen. Ideaal voor als je aan het einde van de route nog vragen hebt!

Website by HOAX Amsterdam