BiodiverCITY Rondetafelgesprek

19.10.21

20:00
Online

Ontdek de wondere wereld van het verborgen bodemleven en biodiversiteit in de stad.

In het kader van de komende najaarstentoonstelling Sub terra Amsterdam organiseert Arcam in samenwerking met haar tentoonstellingspartners een uitgebreid randprogramma. Op dinsdagavond 19 oktober 2021 gaan we in gesprek over de binnenkort te lanceren publicatie ‘BiodiverCITY. A Matter of Vital Soil! Creating, Implementing and Upscaling Biodivercity-based Measures in Public Space’.

Programma en Sprekers

Voor BiodiverCITY werkte de gemeente Amsterdam nauw samen met onderzoekers en medewerkers van Naturalis, NIOO-KNAW en Artis.

Tijdens deze avond gaan auteur Marco Roos van Naturalis en Thijs de Zeeuw, Architect in Residence bij Arcam, met elkaar in gesprek.

Researcher Stedelijke Biodiversiteit Marco Roos plaatst met de publicatie de mens als onderdeel van natuur en probeert op die manier kanttekeningen te plaatsen bij gewenste natuur.  Thijs de Zeeuw, zelfverklaard NatuurOptimist, belicht de stad vanuit het perspectief van het niet-menselijke. Zo ziet Thijs het dier juist als onderdeel van de stad, waar Marco de mens als onderdeel van de natuur ziet. Dat belooft een mooie gesprek!

Boeklancering BiodiverCITY
Pakhuis de Zwijger

De boeklancering van BiodiverCITY vindt plaats op 28 september in Pakhuis de Zwijger en is onderdeel van de Biënnale van Venetië en de Biënnale van Seoul 2021.

Met Joyce van den Berg van de Gemeente Amsterdam, Vincent Merx van Naturalis, Nadina Galle van Internet of Nature en Indira van ’t Klooster en of Thijs van Roon van Arcam.

Bestel de publicatie BiodiverCITY alvast vooruit voor € 24,95 via de website van Nai010.