Curator Rondleiding voor Professionals door de tentoonstelling Playing Architecture

09.02.23

17:00—18:00
Arcam

Neem een kijkje achter de schermen bij Playing Architecture, de huidige tentoonstelling bij Arcam over architectuur en spel. Op donderdag 9 februari 2023 om 17 uur geeft curator Mélanie van der Hoorn een persoonlijke rondleiding die vooral gericht is aan belangstellenden vanuit de ontwerppraktijk.

Dus nodig al je collega’s uit voor een verdiepend uitje na het werk!

 

Curator Mélanie van der Hoorn vertelt over haar onderzoek naar deze thematiek, de totstandkoming van de tentoonstelling en de installaties die speciaal voor Arcam gemaakt zijn. Wat laten spellen ons zien van de gebouwde omgeving en van Amsterdam in het bijzonder? Welke actuele vraagstukken kaarten ze aan? Hoe kunnen ze worden gebruikt in de architectuurpraktijk?

Op 9 februari is er speciale aandacht voor wat spellen aan architectuur, stedenbouw en planologie kunnen bijdragen, bijvoorbeeld als simulaties of ter ondersteuning van participatieve ontwerpprocessen. Er is gelegenheid om een vereenvoudigde versie van Delft Urban Game te testen: een spel van Blok74 dat analoge en digitale elementen combineert en herhaaldelijk bij planningsprocessen is gebruikt. Er is ruimte voor vragen en discussie over voorbeelden van binnen en buiten de tentoonstelling.

De rondleidingen zijn in het Nederlands. Rondleidingen op een ander tijdstip op deze dagen ook mogelijk in het Engels, Duits of Frans.

Praktische info en tickets

Datum: donderdag 9 februari 2023
Tijd: start rondleiding 17.00 uur
Duur: 1 uur
Adres: Arcam, Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
Kosten: €7,50 inclusief entree tot de tentoonstelling

Website by HOAX Amsterdam