Dag van de Architectuur Amsterdam zondag 18 juni 2023

18.06.23

Amsterdam

In 2023 is het thema van de landelijke Dag van de Architectuur ‘Toegang | Toegankelijkheid’. Het weekend van 17 en 18 juni is de uitgelezen kans om de nieuwste architectuur te ontdekken en in gesprek te gaan met architecten.

Op zaterdag ontdek je veelal de nieuwste projecten van Amsterdam die speciaal voor de Dag van de Architectuur hun deuren openen voor rondleidingen. Er volgt nog een speciaal inclusief rondleidingenprogramma in het kader van Architectuur voor Iedereen.

Op zondag vinden er vooral wandelingen plaats en zijn er interessante programma’s bij onze collega-instellingen Amsterdamse School Museum Het Schip, Van Eesteren Museum en Borneo Architectuur Centrum.

Zondag 18 juni

Wandelingen naar de nieuwe wijken

Ieder jaar organiseert Arcam zomerwandelingen naar de nieuwe stadswijken waar sinds kort of in de nabije toekomst wordt gewerkt, gerecreëerd én gewoond. En dit jaar vindt de kick-off van het vijfde seizoen plaats tijdens de Dag van de Architectuur op zondag 18 juni! Voor deze zondag hebben we vier buurten geselecteerd waarin je onder leiding van ervaren gidsen over de nieuwste architectuur en stedenbouw leert:

  • Zuidas – van Tripolispark naar Valley
  • Houthaven – verleden, heden en Haven-stad toekomst
  • Sloterdijk – van kantorengebied naar groene stadswijk
  • Centrumeiland – rondom AAP publieksprijswinnaar De Warren

Het complete programma en tickets voor de wandelingen worden begin juni gepubliceerd op deze pagina.

Activiteiten in Amsterdam

Samen met Amsterdamse School Museum Het Schip, Van Eesteren Museum en Borneo Architectuur Centrum zet Arcam elke dag de Amsterdamse Architectuur in de spotlights. Ook tijdens het weekend van de Dag van de Architectuur kan je bij onze collega-instellingen terecht voor interessante activiteiten.

Amsterdamse School Museum Het Schip
Fietstocht | De Brug op met Kramer en Krop
Zondag 18 juni van 13-15.30 uur
Tijdens deze fietstocht doorkruis je de stad op zoek naar de bruggen van twee grote Amsterdamse School-kunstenaars: architect Piet Kramer en beeldhouwer Hildo Krop, onder begeleiding van een deskundige gids.

Zondagsarrangement Scheepvaarthuis
Zondag 18 juni van 11.30-14.00 uur
Een boeiende rondleiding door het prachtige Scheepvaarthuis/ Grand hotel Amrâth onder het genot van een luxe arrangement.

Van Eesteren Museum
Tentoonstelling Skateboard City
T/m 9 juli 2023
Skateboard City is een grootschalige tentoonstelling over skateboardcultuur in relatie tot de stad: origineel, creatief en do-it-yourself.

Fietstocht Heilige Huisjes
Let op: deze fietstocht is op zaterdag 17 juni van 13.30-15.00 uur!
Gids Jasmin Šporer (MA, Erfgoedstudies) laat je tijdens deze fietstocht langs vier kerken in Slotermeer kijken naar stedenbouw, architectuur, religie en beeldende kunst. 

Borneo Architectuur Centrum
Architectuurwandeling Cruquius
Zondag 18 juni van 11.00-13.00 uur
In 2011 is op Cruquiuseiland de transformatie van voormalige industrieterrein naar gemengd woon-werkgebied begonnen. Naast nieuwbouw komt ook het industriële karakter komt.

Website by HOAX Amsterdam