Dag van de Jonge Ontwerper

Online lezingen en ontwerpsessies

18.06.21

10:00—11:30
Online
Startschot Dag van de Architectuur met een landelijke Dag van de Jonge Ontwerper

Voor de tweede keer organiseren Arcam en PEP een landelijke ontwerpmanifestatie voor jonge ontwerpers. De tweede Dag van de Jonge Ontwerper vindt plaats op vrijdag 18 juni 2021, inclusief een publiek ochtendprogramma vanuit Pakhuis de Zwijger, nu terug te kijken YouTube Livestream!

De Dag van de Jonge Ontwerper, georganiseerd in nauwe samenwerking met het College van Rijksadviseurs en De Architect, is het landelijke startschot van de Dag van de Architectuur. De landelijke Dag van de Architectuur valt dit jaar  in het weekend van 19 op 20 juni. In dit weekend worden door het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van architectuur onder het thema “Architectuur/Klimaat”.

Programma

Online Lezing Floris Alkemade over Architectuur/Klimaat

Welke opgaven zijn nu urgent? Hoe kunnen (jonge) ontwerpers daaraan bijdragen? En wat is de specifieke rol van ontwerper in (het verbeelden van) klimaatopgaven? Rijksbouwmeester en ambassadeur van de stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven, Floris Alkemade bijt het spits af met zijn lezing.

Tijd: 10.00 – 10.45 uur
Waar: Online te volgen (en terug te kijken) via de YouTube livestream op deze pagina

Online Panelgesprek over de dubbele betekening van het thema Architectuur/Klimaat

Wat zijn belangrijke sleutelbegrippen voor de komende jaren? Waar liggen grenzen, beperkingen en of kansen? En wat is het belang van een fijnmazig, lokaal netwerk voor landelijke opgaven?

Merel Pit, (Hoofdredacteur De Architect), Wouter Veldhuis (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving) en Barbara Luns (Directeur AiR Rotterdam en bestuur stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven) gaan met elkaar in gesprek aan de hand van drie zelf uitgekozen beelden die het begrip Architectuur/Klimaat illustreren.

Tijd: 10.45 – 11.30 uur
Waar: Online te volgen (en terug te kijken) via de YouTube livestream op deze pagina

Reserveer voor het ochtendprogramma van 10.00 tot 11.30 uur via de RSVP link en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Workshops voor Jonge Ontwerpers met opdrachtgevers
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Waar: verdeeld over architectuurcentra door het land (besloten event)

Tientallen jonge ontwerpers buigen zich, verspreid over architectuurcentra in het hele land, over concrete casussen aangedragen door opdrachtgevers, woningcorporaties en ontwikkelaars. Doel van de Dag van de Jonge Ontwerper is om jonge ontwerpers in contact te brengen met opdrachtgevers rondom actuele ruimtelijke thema’s.

 

Deelnemende Architectuurcentra

De deelnemers aan de Dag van de Jonge Ontwerper gaan aan de slag bij de volgende architectuurcentra, verspreid over het hele land:

ABC Architectuurcentrum – Haarlem
Arcam – Amsterdam
Architectuurcentrum AORTA – Utrecht
Architectuurpunt – Drenthe
Schunck Architectuurcentrum – Heerlen
Dudok Architectuurcentrum – Hilversum
FASadE – Amersfoort
Rondeel – Deventer

Met dank aan de opdrachtgevers:
VORM, Ymere, Stadgenoot, Synchroon, Gemeente Emmen, gemeente Deventer, gemeente Amersfoort, gemeente Haarlem, IBA Parktstad en Bouwtuin.

Met dank aan Pakhuis de Zwijger.

Organisatoren

Website by HOAX Amsterdam