Filmvertoning Parasite bij Rialto

Randprogramma bij de tentoonstelling Sub terra

09.11.21

Rialto

Architectuur- en filmliefhebbers opgelet! Op dinsdagavond 9 november 2021 vertonen we bij het iconische Rialto de Oscarwinnende film Parasite. Deze sociale thriller waarbij (ondergrondse) architectuur in de hoofdrol staat mocht niet ontbreken in de randprogrammering van de nieuwe Arcam-tentoonstelling Sub terra. 

Filmquiz na afloop
IDFA vrijkaarten voor de winnaars!

Na de film nodigen we je uit voor een borrel op de entresol van Rialto en organiseren we een kleine filmquiz. Speciaal voor de winnaars van deze filmquiz mogen we van IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam van 17 t/m 28 november, maar liefst 3 x 2 vrijkaarten weg voor een IDFA documentaire naar keuze! 

In onze nieuwe tentoonstelling, te zien t/m 6 februari 2022, staan we stil bij het bouwen in de ondergrond. We tonen de parkeergarages, kinderdagverblijven, schuilkelders en nog vele andere ondergrondse bouwwerken. In Amsterdam kennen we hotels en musea met grote ondergrondse ruimtes, maar ook veel private herenhuizen hebben ondergrondse ruimtes (souterrains). 

Dat deze ruimtes, met doorgaans weinig ramen, niet opvallen en soms zelfs expres verscholen liggen was in Zuid-Korea aanleiding voor een geweldige film. Parasite won in 2019 de Oscar voor de beste film van het jaar alsook voor de beste regisseur (Bong Joon-ho). 

De film laat je kennismaken met twee families. Deze families bevinden zich boven en beneden aan de maatschappelijke ladder. De ene familie bevindt zich, zonder werk, in een huis dat zo nu en dan te maken heeft met overstromingen en de andere familie woont in een villawijk, ver en letterlijk hoog boven de sloppenwijken. De vele subtiele verwijzingen waarin regisseur Bong Joon ho dit in beeld heeft gebracht zijn buitengewoon.

Om tot een nog groter contrast tussen arm en rijk te komen liet hij het luxueuze familiehuis speciaal ontwerpen voor de film. Een betonnen entrée met zwaar ijzerwerk en hoge muren scheidt de rijke familie van de buitenwereld. Voor de ultieme opeenstapeling van contrasten liet de regisseur niets aan het toeval over. In de film is het huis ontworpen door de fictieve architect Namgoong Hyunja.
 

 

Borrel, nagesprek en filmquiz

Deze must-see vertonen we op dinsdagavond 9 november 2021 om 18.30 uur op groot doek bij Rialto, gevestigd in een prachtig pand uit 1920 naar ontwerp van architect Jan van Schaik en in opdracht van filmliefhebber Anton Pieter du Mée.

Na afloop houden we een borrel mét filmquiz. De winnaars van de quiz mogen naar huis met 2 vrijkaarten voor een IDFA documentaire naar keuze! 

Programma
18:20 zaal open
18:30 Start film Parasite
20:45 einde film
20:45 start borrel + filmquiz op entresol
22:15  einde borrel

Locatie: Rialto
Adres: Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

Ticketprijs Regulier: €12,50 (exclusief borrel)
Ticketprijs Studenten: € 9,50 (op vertoon van je studentenpas)

 

Coronatoegangsbewijs

Alle bezoekers worden gescand bij de hoofdingang op het bezit van een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs dat kan worden verkregen door een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, of een bewijs van herstel van corona. Download thuis alvast de CoronaCheck-app op je telefoon, upload thuis ook je QR-code op je telefoon of print je QR-code op papier.

Website by HOAX Amsterdam