Herfstvakantie Filmvertoning: Nederland Onder Water

Randprogramma bij 'Vloeibare bouwsteen'

15.10—
23.10.22

Arcam
Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld

Ga mee op reis en bekijk ons land met nieuwe ogen. Tijdens de herfstvakantie in Amsterdam (15 t/m 23 oktober 2022) vertoont Arcam dagelijks de film ‘Nederland Onder Water’ bij de tentoonstelling ‘Vloeibare bouwsteen – ontwerpen met water in Amsterdam’. De film is geregisseerd door Arthur de Bruin en geproduceerd door Ispida Wildlife Productions, bekend van o.a. “Marker Wadden” en “WOLF”.

 

Over Nederland Onder Water

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? 

Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur. Daar mogen we trots op zijn! 

In deze verwonderde natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn, omdat ze onder water leven. We maken een ontdekkingsreis door rivieren, sloten en beken. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor. 

Praktische informatie

Tijdens de herfstvakantie in Amsterdam vertoont Arcam dagelijks de film op een vast tijdstip in het informatiecentrum aan de Prins Hendrikkade.

Data: van zaterdag 15 t/m zondag 23 oktober 2022 (met uitzondering van maandag 17 oktober)
Starttijd film: 15.30 uur
Speelduur: 60 min.
Kijkwijzer: AL
Gesproken taal: Nederlands
Locatie: Arcam
Adres: Prins Hendrikkade 600
Toegankelijkheid: de ruimte is toegankelijk voor mensen in een (elektrische) rolstoel.

Tickets Volwassenen: € 7,50 inclusief bezoek aan de tentoonstelling ‘Vloeibare bouwsteen’
Tickets studenten:
€ 5,50 incl. bezoek aan ‘Vloeibare bouwsteen’
Tickets tot 18 jaar:
€ 3,50 incl. bezoek aan ‘Vloeibare bouwsteen’

Website by HOAX Amsterdam