Lijsttrekkers ontvangen Nieuw Amsterdam Manifest

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vanuit Pakhuis de Zwijger

11.01.22

20:00—22:00
Pakhuis de Zwijger
In gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen over het Amsterdam van morgen

Op 16 maart zijn de verkiezingen voor een nieuwe Amsterdamse gemeenteraad. Midden in de Klimaatcrisis, Wooncrisis én COVID-crisis staat de stad voor grote vragen. Hoe houden we onze stad leefbaar, klimaatbestendig en betaalbaar voor alle Amsterdammers? Hoe krijgen we voldoende woningen en hoe pakken we de energietransitie aan? En wat hebben gewone Amsterdammers daar straks over te zeggen? Tijdens ons openingsprogramma voor 2022 presenteren we het Nieuw Amsterdam Manifest 2022 – 2030 en bevragen we de lijsttrekkers van de vier grootste Amsterdamse partijen over de toekomst van onze stad.

Dee avond begint met de lancering van het Nieuw Amsterdam Manifest 2022 – 2030. De lijsttrekkers Marjolein Moorman (PvdA), Claire Martens (VVD), Rutger Groot Wassink (GroenLinks) en Reinier van Dantzig (D66) krijgen het manifest aangeboden.

Na een oproep door de essayisten uit het Nieuw Amsterdam Manifest 2022 – 2030 gaat Lynn Zebeda met de lijsttrekkers in gesprek over hun ambities voor de komende periode. We bespreken onder meer de transitie naar een klimaatbestendig stad, de energietransitie, de eerlijke woningmarkt en de staat van de Amsterdamse democratie.

Ook Indira van ’t Klooster (Arcam) en stadsdichter Gershwin Bonevacia zijn, naast anderen, als sprekers aanwezig in het programma.

Meer informatie en sprekers volgen snel.

Nieuw Amsterdam Manifest

Pakhuis de Zwijger is op zoek gegaan naar oplossingen voor het Amsterdam van morgen van, voor en door iedereen. Na veel gesprekken met onze bezoekers en aan de hand van 20 ambities hebben we markante stadsgenoten gevraagd om een essays te schrijven over hun oplossing voor een betere stad.

Website by HOAX Amsterdam