Opening Open Atelier: Subjectieve Atlas van Amsterdam

22.04.22

17:00—19:00
Arcam

Kom naar de opening van het Open Atelier van de Subjectieve Atlas van Amsterdam op vrijdagmiddag 22 april om 17.00 uur bij Arcam. Tijdens de opening leer je meer over dit langlopende onderzoeksproject en vertellen deelnemers aan de workshops over hun persoonlijke kijk op Amsterdam.

Kaarten wekken de indruk dat zij objectieve informatie bevatten, maar gaan voorbij aan de gelaagde sociale, politieke en culturele realiteiten van een locatie of gebied. Deze Subjectieve Atlas van Amsterdam brengt een verzameling plaatsgebonden perspectieven van verschillende Amsterdammers in kaart, met speciale aandacht voor ondervertegenwoordigde stemmen in een diverse stad. De Atlas bestaat uit uiteenlopende ervaringen van individuen, zoals opgetekend tijdens werksessies met de partnerorganisaties. De persoonlijke bijdragen zullen gezamenlijk de Subjectieve Atlas van Amsterdam vormen. Deze publicatie heeft als doel om bij te dragen aan een breder en inclusiever architectuurdebat door het gesprek over de stad uit het exclusieve domein van vak-experts te halen.

Na vier workshops is het project halverwege en delen we graag met iedereen de tussentijdse resultaten. Tijdens de opening van het Open Atelier presenteren we het project en de inzichten die het tot nu toe heeft opgeleverd.

Programma en sprekers

17.00 uur – Inloop bij Arcam
17.15 uur – Welkom en introductie* door Indira van ’t Klooster (Directeur Arcam), Annelys de Vet (Subjective Editions), Anne Vera Veen (Projectleider Subjectieve Atlas van Amsterdam) en Wouter Stroet (grafisch ontwerper en visuele begeleiding Subjectieve Atlas van Amsterdam)
17.30 uur – Presentaties door drie deelnemers – visuele auteurs – aan de workshops
18.00 uur – Borrel (non-alcoholisch)
19.00 uur – Einde

*Aangezien de personen die betrokken zijn bij het project meerdere talen spreken, presenteren we het programma in een mix van Engels en Nederlands.

De Subjectieve Atlas van...

Tijdens de vier workshops die we hebben georganiseerd met onze partners Radio Voorwaarts, We Sell Reality, Sandberg Instituut en IHLIA Archive for Queer History kwamen verschillende intrigerende perspectieven bovendrijven.

Tijdens de opening vertellen enkele visuele auteurs over de atlasbijdrage die ze hebben gemaakt en lichten ze het (gedachte)proces toe dat daaraan vooraf ging.

 

Bezoek het Open Atelier

Het Open Atelier is te bezoeken op de tweede verdieping van Arcam vanaf vrijdag 22 april t/m het eind van 2022. Volg het proces, laat je inspireren door de verschillende bijdragen en andere Subjectieve atlassen, en breng je eigen perspectief in kaart!

De Subjectieve Atlas van Amsterdam wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en door samenwerking met Ymere

Website by HOAX Amsterdam