Opening Tentoonstelling Sub terra

We nemen je mee in de wereld onder de grond

01.10.21

17:00
Arcam

Wees welkom op de feestelijke opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Sub terra – New roots for underground urbanism’ op vrijdagmiddag 1 oktober 2021 om 17.00 bij Arcam. Deze tentoonstelling, te zien t/m 6 februari 2022, verdiept je kennis van het gebruik van de ondergrond door de eeuwen heen en van toekomstvisies op woningtekort, biodiversiteit en het klimaat. We nemen je mee naar de wereld onder de grond!

 

 

Wil je bij de opening aanwezig zijn? Geef je dan op via de RSVP button!

Alle bezoekers worden gescand bij entree op het bezit van een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs dat kan worden verkregen door een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, of een bewijs van herstel van corona. Download thuis alvast de CoronaCheck-app op je telefoon, upload thuis ook je QR-code op je telefoon of print je QR-code op papier. Vergeet je identificatiebewijs niet!

Openingsprogramma

Na de laatste opening – De Scheggen van Amsterdam in december 2019 – zijn we zeer verheugd je weer te mogen verwelkomen! Helaas heeft onze Britse gast, auteur Stephen Graham van de publicatie Vertical, moeten afzeggen vanwege een coronageval in zijn familie. Gelukkig hebben we een prachtige line-up van partners van de tentoonstelling die hun werk toelichten.

 – Prototype-ontwikkelaar Protofunk vertelt alle ins en outs over de totstandkoming van de spectaculaire bodemmaquette van het Oosterdok. Zo kun je maar liefst 700 boomwortels zien, die voor een clear finish met transparante resin zijn geplakt die met UV wordt gecured.

Architectenbureau ZJA licht het ambitieuze plan AMFORA (Alternatieve Multifunctionele Ruimte Amsterdam) toe. Samen met het bouwbedrijf Strukton, ontwikkelde ZJA al in 2010 een plan om de voor de toekomst van de stad noodzakelijke faciliteiten op een slimme, veilige en leefbare manier onder te brengen in de ruimte die te vinden is onder het wateroppervlak: meer dan een miljoen vierkante meter. Het plan benut de mogelijkheden van ondergronds bouwen om de stad extra ruimte te geven en bovendien ervoor te zorgen dat auto’s en hun uitlaatgassen minder impact op de stad hebben.

Met Theo Rekelhof maakten we kennis op de boekpresentatie van BiodiverCITY in Pakhuis de Zwijger op 28 september 2021. Gecharmeerd van zijn werk Soil Symphony, hebben we hem direct uitgenodigd om te exposeren in de tentoonstelling. Zijn eigenzinnige symfonie biedt een tegengeluid voor de landbouwsystemen die de grond uitputten met monocultuur.

 

 

 

Website by HOAX Amsterdam