Playing Architecture Game Day!

23.04.23

13:00—17:00
Arcam

Begin de meivakantie goed! Bezoek, speel en leer van de spelmakers van Playing Architecture op zondag 23 april. Neem een kijkje achter de schermen van de tentoonstelling, ontmoet de spelmakers en probeer spellen uit die je alleen vandaag mag aanraken.

Ben je werkzaam in de architectuur en heb je interesse in games en spellen? Of ben je een fervent gamer met liefde voor architectuur? Bezoek dan de Playing Architecture Speeldag! Ook geschikt voor kinderen tussen 12-18 jaar.

Playing Architecture – het spel om de stad onderzoekt de boodschappen en verhalen achter games en spellen en onderzoekt wat ze voor de architectuur kunnen betekenen en vice versa.

Programma

Bezoek Arcam op een tijdstip naar keuze tussen 13-17 uur, of stel je middag precies samen met onderstaande programmering.

Let op: geef je op voor Virtual River Game door een apart ticket + tijdslot te kopen. Wil je alleen een rondleiding, een kort spel of de tentoonstelling bezoeken? Dan heb je genoeg aan een galerieticket, ook verkrijgbaar op de dag zelf aan de kassa.

Playing Architecture Speeldag 
12:30 – Inloop
13:00 – 13:30 – Opening door Mélanie van der Hoorn (curator) en Dafne Wiegers (tentoonstellingsvormgeving)

Spelrondes
13:30-14:30 – Spelronde Virtual River Game (uitverkocht)
15:00-16:00 – Spelronde Virtual River Game (uitverkocht)

Rondleiding door de tentoonstelling
13:30 – 14:00 – Rondleiding 1
14:30 – 15:00 – Rondleiding 2
15:30 – 16:00 – Rondleiding 3

  • Mediakunstenares Roos Groothuizen geeft toelichting bij het ontstaan van Ode to Frances, een detective spel in een moderne smart home, speciaal voor Arcam ontwikkeld.
  • Curator Mélanie van der Hoorn geeft rondleidingen door de tentoonstelling.
  • Architect Dafne Wiegers geeft toelichting bij haar werk op het raakvlak van architectuur en games.

Doorlopend:
VR Urban Underground Game en een online game van Team Liquid

Meer informatie over de diverse spellen vind je hieronder!

 

Over de spellen

1# Virtual River Game van Robert-Jan den Haan – Uitverkocht
Wat gebeurt er met rivierlandschappen als er plotseling heel veel water bijkomt? Hoe kunnen we daarop reageren? De Virtual River Game laat zien hoe riviermanagement werkt. Ontdek wat er gebeurt als je een dijk verplaatst of een nieuwe geul aanlegt, praat erover met andere spelers en laat je meeslepen door dit innovatieve spel dat analoog en digitaal combineert!

Spelsessie van 45 minuten voor maximaal 5 spelers.

Doorlopend:

2# VR Urban Underground Game
De Amsterdamse ondergrond raakt overvol. Met de huidige klimaatopgaven zullen er steeds meer ondergrondse leidingen moeten komen. Het Virtual Reality spel ontwikkeld door (oud) HvA studenten Jeroen Officier, Quinn Koene en Daniel Vermeulen geeft een kijkje onder dit onbekende maaiveld. Maximaal vijf spelers strijden om zichzelf de beste leidingbouwer te kunnen noemen!

Spelsessie van 5 minuten voor maximaal 5 spelers.

3# Spel Team Liquid
Wie van gamen houdt, zal Team Liquid ongetwijfeld kennen. Team Liquid is een toonaangevende wereldwijde professionele esports organisatie. Tijdens de speeldag presenteert Team Liquid een spel, ontwikkeld door Brainsfirst, dat in staat is om de cognitieve vaardigheden van een speler te meten. Terwijl jij je best doet om een highscore te halen, meet deze test op de achtergrond hoe jij reageert op fouten maken, focussen en multitasken.

Spelsessie van 5 minuten voor 1 persoon

Praktische informatie

Datum: zondag 23 april
Tijd: inloop 12.30 uur / Start programma 13.00 / Borrel: 16-17.00 uur
Inloop is de hele dag mogelijk!
Adres:
Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam
Tickets: entree € 4,- (Regulier) € 2,- (Student en Stadspas blauwe ruit) gratis (Stadspas groene stip)
Deelname Virtual Rivergame: € 4,- (bovenop de entreeprijs) en € 2,- voor studenten (bovenop de entreeprijs)

Website by HOAX Amsterdam