Presentatie en lezingen Living Soil: A visual language for urban soil biodiversity

Maand van de Architectuur 2023

29.06.23

18:00—21:00
Arcam

Inside Outside nodigt je van harte uit voor een avond vol presentaties en lezingen bij Arcam over de wonderen van het bodemleven! We graven mee in de biologisch rijkste habitat op aarde.

 

Eén theelepel grond bevat meer levende organismen dan er mensen op de wereld zijn! Zonder deze “biologische diversiteit” zou er geen leven op aarde zijn.

Op deze avond presenteert Inside Outside zijn research-by-designproject Living Soil, samen met microfotograaf Wim Van Egmond en kunstenares Annabel Howland, die hun wetenschappelijke en artistieke projecten rond bodemleven presenteren.

Er is behoefte aan verbeelding: aan nieuwe beelden en verhalen die het complexe verhaal van de stadsnatuur gedurfd vertellen. Micro Life, Micro Landscapes, Producers, Parasites, Hosts… Soil Life zal in de schijnwerpers staan, geportretteerd als wetenschap en kunst tegelijk.

Tentoonstelling

Daarnaast kun je van 23 juni tot 2 juli de tentoonstelling ”Living Soil: A visual language for urban soil biodiversity” bezoeken in de galerieruimte van Arcam.

Alle tentoonstellingen zijn tijdens de Maand van de Architectuur gratis te bezoeken!
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur

Over de sprekers
Website by HOAX Amsterdam