Protestborden maken voor HET WOONPROTEST

Kom naar Arcam en maak samen met ons de meest krachtige spandoeken en protestborden!

12.09.21

11:00
Arcam

Als er één maatschappelijk probleem is dat de hele bouwsector aangaat, is het de woningbouwopgave. Op zondag 12 september 2021 om 14.00 uur vindt HET WOONPROTEST plaats in het Westerpark in Amsterdam, sluit je allemaal aan!

We nodigen je uit om eerst met elkaar bij Arcam protestborden en spandoeken te maken op die zondag vanaf 11.00 uur.

De woningmarkt zit zo op slot dat bijna niemand nog een huis kan kopen. Kinderen komen weer thuis wonen, ouderen kunnen nergens heen, grond voor zelforganisatie is schaars en financiering ingewikkeld.

Betaalbaarheid, leefbaarheid en bouwen aan stabiele woonomgevingen staan onder druk. Maar de oplossingen zijn niet zo eenvoudig. Meningen over nut en noodzaak van zo snel mogelijk 1 miljoen woningen bij bouwen lopen uiteen. Bouwen in weilanden is algemeen niet geaccepteerd, woon- en werkpatronen veranderen snel, dus waar(om)/wat moeten we eigenlijk bouwen?

 

Recognizing the need is the primary condition for design
Charles Eames

De roep om centrale regie wordt steeds luider, maar ook die van lokale politici die lokaal draagvlak en problematiek soms laten prevaleren boven regionale/landelijke belangen van ‘algemene’ woningzoekenden, en soms is dat zeer terecht. Want hoe anders ontstaan gelijke kansen op de woningmarkt te midden van speculatie, vercommercialisering, tijdelijke contracten en verkamering? En dan hebben we het nog niet eens over kwaliteit gehad.

Op weg naar een duurzame toekomst zijn circulariteit, duurzaamheid, natuurinclusiviteit en inventiviteit van de bouwsector in zijn volle breedte nog nooit zo belangrijk geweest.

Kom je ook?

 

De impasse in de woningmarkt raakt ons allemaal

Bij wijze van voorbeschouwing op HET WOONPROTEST in het Westerpark op 12 september verzamelden we de meningen van uiteenlopende stemmen in de bouwkolom.

Protestborden maken bij Arcam

Kom zondag 12 september vanaf 11.00 uur naar Arcam en creëer samen met het Arcamteam protestborden en spandoeken. Wij zorgen dat we het nodige materiaal klaar hebben liggen, maar neem zelf ook genoeg spullen mee! Daarna wandelen of fietsen we gezamenlijk naar het Westerpark waar we rond 13.30 uur willen aankomen.

Maak de bouw- en ontwerpsector zichtbaar tijdens het protest!

Website by HOAX Amsterdam